„1% segítség, 100% szeretet.” Ha teheti, támogassa adója egy százalékával a Katolikus Karitász szolgálatát!

Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát! A Karitászt Támogató Alapítványt adószáma: 19666275-1-43

Az alábbiakban Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója mond köszönetet a Karitászt támogató jó szándékú emberekhez szóló levelében.

Kedves Karitász Támogatónk!
Minden év kezdetén visszatekintetünk az elmúlt esztendőre és hálát adunk annak kegyelmeiért. A tavalyi évben különlegesen nagy kihívással néztünk szembe. A szomszédunkban zajló háború, az energiaárak növekedése és az infláció valamilyen módon mindenkit érint. Az Ön támogatásának köszönhetően sok idős, beteg ember, krízishelyzetbe került család, háború elől menekülő, hajléktalan és mélyszegénységben élő megtapasztalhatta a reményt és a konkrét segítségen túl Jézus személyes szeretetének megnyilvánulását a nehéz helyzetekben.

Ezúton is köszönetet mondunk támogatónknak, családjának, akik támogatása elengedhetetlen, hogy önkénteseink hétköznapokon és ünnepnapokon egyaránt gondoskodni tudjanak a magányos, bajba jutott emberekről. Nehéz évünk volt, és sokan kerültek még nehezebb élethelyzetbe, mint korábban voltak.

Ahhoz, hogy az idei évben is hatékonyan segíteni tudjuk a szükséget szenvedőket, szükség van az Ön támogatására is. A következő hónapokban egy kis odafigyeléssel, tényleges anyagi ráfordítás nélkül komoly segítséget adhatunk e háttérmunka megteremtéséhez.

Kérem, ne feledkezzen meg személyi jövedelemadója bevallásakor az 1+1%-os felajánlás lehetőségéről! A Karitászt Támogató Alapítvány évről-évre fogadja a civil 1%-os felajánlásokat, amelyeket az egyházmegyei központoknak oszt szét, forrást biztosítva így a helyi segélyprogramok támogatásának is.
A Karitász saját magunk, szeretetünk odaajándékozása másoknak, most azonban másokat a támogatásra buzdítva is segíthetünk! Családtagjaink, ismerőseink figyelmének felhívásával újabb támogatásokat szerezhetünk a Karitász ügyének! Az anyagi háttér megteremtésének fontos és hasznos eszköze az 1%-ok felajánlása.

Kérem, terjessze közösségeiben, környezetében a Karitászt Támogató Alapítvány adószámát: 19666275-1-43, hogy minél többekhez juthassunk el az előttünk álló évben is.

Budapest, 2023. január 31.

Munkájára, életére és családjára Isten bőséges áldását kérve, szeretettel köszönti:

Écsy Gábor
országos igazgató
Katolikus Karitász

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye