Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus

cím: 4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.

kapcsolódó oldal: https://klinikaikozpont.unideb.hu/

lelkész: Laczkó Zsolt görögkatolikus pap

elérhetősége: +36 30 954 1361

beteglátogató: Láng Tibor Pálné Erika

elérhetősége: +36 30 153 6150

Láng Tibor Pálné, Erika gondolatai a beteglátogatói szolgálatól:

A beteglátogatói munkakör betöltésének számomra azért van jelentősége, mert találkozik az egészségügy, a mentálhigiéné és a hitélet szeretete. A korábban szerzett tapasztalataimat is tudom kamatoztatni. A beteglátogató erőforrása a lelkigondozáshoz az Isten-kapcsolata, a tudása, a saját személyisége, eszközei az imakönyvek, Bibliai idézetek, és mindezek mellett szem előtt tartja a betegek befogadó képességét. Munkám során számomra fontos, hogy a betegek arcára mosolyt csaljak, mert a nevetés lelki gyógyír lehet.

Számomra az egyik kedves betegtalálkozást írnám le a következő sorokban:

Á. néni elesett az otthonában és csonttöréssel került be a kórházba. Két fia közül az egyik orvosként dolgozik, a másik fia rosszindulatú daganatos betegségben elhunyt. Á. néni önmagát okolta a fia elvesztéséért, amiért folyamatos kórházi kezelésre szorult és nem tudott a fiáról megfelelően gondoskodni. Az első találkozás után naponta meglátogattam, végig hallgattam a lelki fájdalmát fia elvesztéséről, bíztattam az életre, lelki/hitéleti kérdésekben is támogattam. Lelki nyugalmának megtalálásához görög katolikus kórházlelkész atyát vontam be. Későbbiekben Á. nénitől visszajelzést kaptam arról, hogy az atyával való beszélgetése lelkiekben megerősítette, ennélfogva az Istennel való hadakozása is alábbhagyott, megbékélt Istennel.  Idővel feldolgozta fia elvesztését.

Sajnálom, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt a kapcsolat megszakadt, remélem minél hamarabb újra személyesen is találkozhatunk és beszélgethetünk.