„Szentimrés” rákóczisok az Országházban – 200 éves a Himnusz

Hatalmas megtiszteltetés érte iskolánk, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezetének fiataljait, akik együtt szavalhatták el az Országház felsőházi üléstermében Novák Katalin köztársasági elnök asszonnyal nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.

A Magyar Kultúra Napján, a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából 200 diák érkezett külhoni és magyarországi iskolákból a Rákóczi Szövetség meghívására a fővárosba.

Már a hétvégi rendezvény első napján is különleges programban volt részünk: a Magyar Zene Házát látogattuk meg. Másnap délelőtt szentmisén vettünk részt, majd a délutánt az Országházban töltöttük, ahol részt vettünk a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Mindannyiunk számára felejthetetlen élmény volt, hogy részesei lehettünk ennek az ünneplésnek. Meghatódva hallgattuk Kölcsey Ferenc gondolatait, versrészleteit a színészek tolmácsolásában, Vidnyánszki Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében.

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, hogy fiataljainkat méltónak találta arra, hogy képviselhessék a Kárpát-medence ifjúságát.

Csernyus Enikő, elnök –  Rákóczi Szövetség Szent Imre Középiskolai Ifjúsági Szervezete