Ismét „Vár a nyár!”  – Rászoruló gyermekeknek szervez táborokat a Katolikus Karitász

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitász szervezetében működő karitász csoportok idén összesen mintegy 230 rászoruló gyermeket támogatnak egy hetes nyári napközis táborok szervezésével. A karitászcsoportok a plébániák közösségi termeiben várják majd a gyermekeket, és a teljes ellátás biztosítása mellett különböző programokat, kirándulásokat is szerveznek a részükre.

Az országos Katolikus Karitász bentlakásos és napközis táborai idén is több ezer nehéz körülmények között élő gyerek számára teszik elérhetővé a nyári kikapcsolódás élménye mellett a fejlesztő- és sportfoglalkozásokon való részvételt országszerte. A tizenhat egyházmegyei karitász és az Országos Központ idén is összehangoltan szervezte meg a rászoruló gyerekeknek és szüleiknek a táborokat, ami számukra gyakran az egyetlen lehetőség az üdülésre.

2023. június 26-án sajtótájékoztató keretében nyitja meg táboroztatási programját a Katolikus Karitász a szervezet balatonakali üdülőhelyén, amivel egyidőben az ország minden szegletében elindulnak a Karitász-táborok. Az eseményen köszöntőt mond Écsy Gábor országos igazgató, Dr. Herczegh Anita, a Karitász jószolgálati nagykövete, valamint jelen lesz Klaus Höhn, a szervezet németországi jószolgálati nagykövete is. A hosszú évek óta sikerrel megvalósított program Spányi Antal püspök elnök áldásával veszi kezdetét. A hivatalos sajtótájékoztató lezárásaként Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekese, és Toldi Miklós, énekes-dalszerző, gitáros közös éneklésre hívja a tábor lakóit és minden jelenlévőt.

Forrás: Katolikus Karitász – Caritas Hungarica

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye