Az egyházmegye hitoktatói kirándulással egybekötött Te Deum-mal zárták az idei tanévet – Fotógaléria

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye világi hitoktatói közös kirándulással és hálaadó Te Deum-mal zárták a 2023/24-es tanévet június 8-án az Ózd melletti Arlón.

A találkozón Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, valamint Németh István püspöki titkár, egyházmegyei hitoktatási referens is részt vett. A főpásztor hálaadó szentmisén mondott köszönetet a hitoktatóknak az elmúlt tanévben végzett szolgálatukért, odaadó munkájukért, és további támogatásáról biztosította őket.  

A nap során a katekéták ellátogattak az arlói Szent Ferenc Kisnővérei közösséghez, akik éppen az idén 30 éve, hogy elkezdték a szolgálatukat a legszegényebbek között a településen. Judit nővér, az Elfogadlak Alapítvány elnöke bemutatta a cigánypasztorációs munkájukat, beszélt a kihívásokról, nehézségekről és arról, hogyan tartják meg a reményt a nehéz körülmények között élő emberekben.

A kiránduláson a természet is megajándékozta a hitoktatókat, sokan először csodálhatták meg a festői szépségű Arlói-tavat és környékét. A találkozó az imádkozás keretébe foglalva közös zsolozsmával zárult az Árpád-kori különleges építészeti és művészeti értékekkel ékesített Szent Simon-templomban.

Bakai Berta hitoktatási koordinátor

Fotó: Kardos György
Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye