A napkori és az apagyi egyházközség gyalogos zarándoklatán kétszázharmincan indultak el Máriapócsra

A napkori és az apagyi egyházközség 2024. május 12-én tartotta a 14. gyalogos, közös máriapócsi zarándoklatát.

A Kegytemplomban Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét a zarándokok részvételével.

A 18 km-es utat Napkorról Máriapócsra kétszázharmincan tettük meg. Nemcsak a két településről zarándokoltunk a Szűzanyához, hanem máshonnan is csatlakoztak hozzánk.

A görögkatolikus templomnál Mosolygó Tamás parókus atya áldását kaptuk az útra. Napkoron végighaladva imádkozott a csoport, majd a település határától a gyerekek és a fiatalok a zarándokcsoport előtt haladva élvezték az út szépségét, az utánuk következők imádkoztak, az azokat követők beszélgettek és a cigány testvérek vezetésével gitáros éneklésre is volt lehetőség. Pócspetritől ismét együtt, közösen, imádkozva érkeztünk Máriapócsra. Felemelő élmény volt így végig menni a Mária úton, melyen őseink is gyalogoltak a Pócsi Szűzanyához.

Délután egy óra körül érkeztünk a Kegytemplomba, ahol délután két órakor kezdődött a püspöki szentmise. A szentmise végén Hepp Péter kántor úrnak köszöntük meg az 54 éves szolgálatát. Sokan jöttek a délutáni szentmisére autóval is, főleg idősek és kisgyermekes családok. A szentmise után a Napkori Német Nemzetiségi Önkormányzat ingyenes buszt indított Napkorra a megfáradtaknak.

Jó évről évre végighaladni a Mária úton, ahol nemcsak imádságra, hanem beszélgetésre is van lehetőség, erősítve együvé tartozásunkat.

Zubály Lajos plébános

Fotó: Kovácsné Török Tímea (További képek megtekinthetőek az egyházközség Facebook oldalán.)

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye