Szeretetláng-imaest a békéért Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban – Az imaestet élőben közvetíti az EWTN Televízió

15 éves a Szeretetláng Mozgalom. A Jubileumi Országos Találkozó (Máriaremetei Kegytemplom Bazilika, május 4.) után május 7-én, 17-20 óráig Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban (Kossuth tér 4.) rendeznek Szeretetláng-imaestet, amelyen Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök szentmisét mutat be és John Sullivan (USA), a Szeretetláng Mozgalom új nemzetközi vezetője előadást tart.

(A Szeretetláng imaestet az EWTN Televízió élőben közvetíti YouTube csatornán keresztül. A közvetítést megosztjuk az egyházmegye Facebook oldalán is.)

PROGRAM:
17:00 Köszöntés, Szeretetláng rózsafüzér
17:30 Lorettói litánia
18:00 Püspöki szentmise – Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök
19:00 John Sullivan (USA), a Szeretetláng Mozgalom új nemzetközi vezetőjének előadása

Bővebb információ Hasulyóné Dr. Molnár Gizella egyházmegyei koordinátornál kapható a hasulyonedr@gmail.com e-mail címen.

***

Erdő Péter bíboros 15 évvel ezelőtt, 2009 Pünkösdhétfőn jelentette be először – sok száz hívő jelenlétében – a Máriaremetei Kegytemplom szabadtéri oltáránál, hogy hamarosan megalapítja Magyarországon a Szeretetláng Mozgalmat: „Úgy találtuk, hogy ez a mozgalom, amely a világon számos egyházmegyében püspöki elismeréssel működik, és keletkezésének helyén, itt, Magyarországon is elevenen él, hitelesen katolikus lelkiséget és Mária-tiszteletet hordoz. Kapjon hát Egyházmegyénkben is elismerést, járuljon hozzá hívő közösségünk és népünk lelki megújulásához.”  A jóváhagyás ünnepélyes kihirdetése június 9-én történt, a Kispesti Jézus Szíve-templomban.

Egy magyar édesanya elhívása

Abban az időben, amikor a II. Vatikáni Zsinaton (1962-1965) az Egyház a Szentlélek inspirálására felismeri a belső megújulás szükségességét, az Úr és a Szent Szűz kiválaszt egy hatgyermekes magyar édesanyát, Kindelmann Károlyné Erzsébet asszonyt, hogy közlések, üzenetek formájában bűnbánatra, megtérésre, valamint lelki újjászületésre hívják őt – és rajta keresztül az egész emberiséget. Erzsébet az akkori fásult, Istentől eltávolodó életét ezekkel a szavakkal összegzi: „Az Úr útja, melyen vezet, nem szakad meg soha, csak mi térünk le róla. Én letértem.” Kilátástalan helyzetében, amikor a sátán már-már hatalmába keríti, az Úr váratlanul kézen fogja: „Leányom, meghívlak az Én iskolámba felvételre. Örülj és légy nagyon jó tanuló. A mester Én vagyok, tanulj Tőlem! Én nem sajnálok semmi fáradságot, egész nap veled vagyok, reggeltől estig. És ha szorgalmas leszel, eredményt fogunk elérni és örömöm lesz benned.”

…S ahogyan az iskoláit megkezdő gyermek mellett ott van az édesanyja, néhány nappal később a Szűzanya is megszólítja Erzsébetet, hogy a szívében uralkodó sötétséget elűzze: „Én fénycsóvát adok a kezedbe. Leányom, vedd-e Lángot! Ez Szívem Szeretetlángja! Gyújts meg nála a tiédet és add tovább!”  – vagyis: fogadd be Jézust, a Szentlélek ajándékát, aki egyre növekszik majd benned az Atyaisten dicsőségére és a lelkek javára, akiknek ezt a Lángot ejuttatod! Ez egy nagyon különleges küldetés, amelyet Erzsébet lelkesedéssel fogad, bár elbizonytalanítja őt segítségre, vigasztalásra szoruló gyöngesége és kicsinysége. Ezért a Szűzanya többször is bátorítja:

„Én akarok és tudok is segíteni. Hozzád hajolok, anyai szeretetemmel simogatlak és megóvlak minden lelki veszedelemtől.”

Az Úrtól és a Szent Szűztől kapott üzeneteket Erzsébet asszony 1961–1983 között hűségesen lejegyezi Lelki Naplójába, amely azóta számos nyelven olvasható egyházi jóváhagyással, s napjainkban milliók számára az életmegújítás lépésről lépésre vezető tankönyveként szolgál. A közel negyedszázadon át tartó párbeszéd az Úrral, amelybe a Szent Szűz is gyakran bekapcsolódik, fokozatosan feltárja Erzsébet előtt az isteni szeretet mélységét, nagyságát és szépségét, s megmutatja a kegyelem kiáradásának útját, hogy ő és a gyűlölettől, önzéstől félrevezetett emberiség rátaláljon a szeretet útjára.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye