Angol és német nyelvi csapatverseny a Szent Imre köznevelési intézményben

A nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézmény 2024. április 15-én első alkalommal rendezte meg nyelvi csapatversenyét a megye 4. osztályos diákjai számára. A kétfordulós versenyre angol és német nyelvből jelentkezhettek a gyerekek.

Az első levelezős fordulón a három fős csapatok számos fejtörő feladatban mérethették meg magukat. A második fordulóba bejutott csapatok az iskolánkban megrendezett idegen nyelvi nap keretében egy nyolc állomásos vidám, játékos versenyen vettek részt kollégiumunkban. Az állomásokon többek között szókereső, lyukas szöveg kitöltése, internetes feladat, párbeszédalkotás, képleírás szerepelt. Öröm volt nézni, hogy a gyerekek mennyire izgatottan és lelkesen versenyeztek.

A versenyzőket az állomások útvesztőjében 8. osztályos diákjaink kalauzolták, akik ügyesen és talpraesetten segítették a kisebbeket. Az eredményhirdetésről senki nem távozott üres kézzel. Az az első három helyezett könyvet vagy társasjátékot kapott az oklevél mellé. A többiek csokoládét és oklevelet kaptak a lelkes, kitartó munkáért.

Jövőre újra várjuk a 4. osztályos diákokat és felkészítő tanáraikat!

Fotó: Erős Ádám médiaszakkörös diák 

Mikuláné Már Mónika
nyelvtanár – Szent Imre köznevelési intézmény