„Íme, újjáteremtek mindent!”(Jel 21,5) – A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye két gyermekprogrammal is csatlakozik a Ferenc pápa által meghirdetett Gyermekek Világnapjához  

Íme, újjáteremtek mindent!” (Jel 21,5). Ez a mottója a Ferenc pápa által meghirdetett Gyermekek Világnapjának, amelyet első alkalommal 2024. május 25-26-án tartanak Rómában. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye idei gyermeknapi rendezvénye és az egyházmegyei rajzverseny az „Íme, újjáteremtek mindent!” (Jel 21,5) mottóval csatlakozik a világnap üzenetéhez.

Fotó: Andrejkovics János

A népszerű egyházmegyei programok szervezői idén is várják a gyermekeket, hogy lélekben is csatlakozzanak a világ gyermekeihez, hirdetve, jelenvalóvá téve Isten országát. Palánki Ferenc megyéspüspök atya az elmúlt évben a közel ezerfős Egyházmegyei Gyermeknapot „kis mennyországnak” nevezte, mert hiszen „ilyeneké a mennyek országa” (Mt 19,14).
A tavalyi Egyházmegyei Rajzverseny is sokak szívét megnyitotta, akkor 430 alkotás érkezett, vagyis ennyi család vett rész, mélyült el a rajzverseny üzenetében.

Az egyházmegyei rajzversenyre készült pályázatok beküldési határideje:2024. május 11.
A gyermeki szív és szem egyből észreveszi az életben, a családban, az egyházban, a világban az Istent, az ő szépségét, mindenható erejét, újjáteremtő szeretetét. A szervezők ezeknek a pillanatoknak a megörökítését várják az ez évi rajzpályázaton (részletek a plakáton).

Az Egyházmegyei Gyermeknapot a hagyomány szerint a dombos, erdős, ligetes tájon, Nagykálló-Harangodon tartják 2024. május 11-én 9:00- 16:00-ig. Jelentkezni a plébánosoknál, vagy a hitoktatóknál lehet, bővebb információ kérhető: Kardos György főszervezőtől: kardosgy.61@gmail.com

Címoldal fotó: Andrejkovics János
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye