Nagyböjti lelkinapot tartottak szentségekre készülő fiataloknak Kisvárdán

„Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, s az erős lelket újítsd meg bensőmben!” (Zsolt 51,12)”Tiszta szívet teremts bennem Isten, s az erős lelket újítsd meg bensőmben!” (Zsolt 51,12)

Nagyböjt utolsó szombatján léleksimogató közösségi nagyböjti lelkinapra gyűltek össze a kisvárdai egyházközség papjai, hitoktatói, valamint a közösséghez tartozó elsőáldozásra, bérmálkozásra készülő gyermekek fiatalok.

A délelőtt első programján Linzenbold József atya vezetésével keresztutat végeztünk, melyen gyermeki imádságaikat olvasták fel a fiatalok az egyes stációknál, majd a bérmálkozók Máté Péter atyával töltötték a délelőtt további részét. Péter atya tanúságtételében elmesélte papi hivatásának történetét. Bepillantást nyerhettek a fiatalok a meghívás rejtett érzésébe, tanulmányai nehézségeibe, papi hivatásának szépségeibe.

Az elsőáldozásra készülők hitoktatóinkkal kézműves foglalkozásokon vettek részt, ahol húsvéti díszeket készítettek. A kreatív foglalkozások mellett barátkoztak, örültek az együtt eltölthető időnek. A délelőtt agapéval zárult, meleg teával, pogácsával és finom fánkkal kedveskedtek a gyermekeknek a Katolikus Karitász helyi önkéntesei.

Zárásként Votykuné Aradi Angéla hitoktató előadásában a húsvéti ünnepünk mozzanatait elevenítette fel, majd hálát adtunk a nagyböjti időszakért, a közeledő legnagyobb ünnepünkért, a húsvétért.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét a lelkinap megszervezéséért, közreműködéséért, mellyel egyházközségünk fiataljainak ízelítőt adhattunk a közösségi létből!

Poncsákné Dolhai Csilla hitoktató

További fotók megtekinthetők az egyházközség weboldalán.
Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye