ELSŐ LÉPÉS – Párkereső alkalom keresztény fiataloknak Debrecenben

ELSŐ LÉPÉS mottóval szerveznek először párkereső alkalmat keresztény fiatalok számára április 27-én, Debrecenben, az Egyházmegyei Kateketikai Központban (Varga u. 3.). A kezdeményezésről Ujszászi Anna főszervező osztja meg gondolatait.

A mai világban egyáltalán nem könnyű céltudatosan ismerkedni; ebben valószínűleg minden keresztény fiatal egyetértene. Sokan azt gondolhatják, hogy az okostelefonok és az online világ felgyorsították, és ezzel együtt meg is könnyítették a kapcsolatteremtést. Ez a feltételezés azonban nem mindig fedi a valóságot.

Még a kifejezetten az ifjúságot megcélzó programokon sem garantált az, hogy az ember pont olyan valakivel tud beszélgetést kezdeményezni, aki egyedülálló, hasonló gondolkodású, és a találkozáskor szeretne is kapcsolatot. A mindennapok során pedig sokszor nem is tudjuk, hogy a villamoson velünk szemben ülő fiatal hölgy, a velünk egy csoportban tanuló szaktársunk, vagy a másik irodában dolgozó fiatal férfi ugyanúgy hívő-e, csak még nem volt alkalmunk beszélni vele. Gyakran rácsodálkozhatunk arra, hogy mennyire „elmegyünk egymás mellett”, vagy éppen az a kérdés is felmerülhet bennünk, hogy: „Tényleg ennyire kevesen lennénk párkereső keresztények?”.

Az ELSŐ LÉPÉS szervezői szerint, nem vagyunk olyan kevesen, inkább csak nem találjuk meg egymást olyan egyszerűen. Pont ezért is pattant ki a fejünkből egy keresztény párkereső alkalom lehetősége. Illetve az túlzás lenne, hogy kipattant; Isten ugyanis évek óta formálta már bennünk ezt a gondolatot. A program megálmodásával és megvalósításával az a célunk, hogy egy biztonságos, találkozásra alkalmas környezetet biztosítsunk a kortársainknak, ahova egyértelmű, hogy mindenki ugyanolyan szándékkal, hasonló értékrenddel, és nyitott szívvel érkezik. Itt nem lesz „ciki”, hogy valaki pár nélkül jön, nem kell attól tartani, hogy a másik mit gondol a kereszténységről, illetve nem kell azzal a gondolattal sakkozni, hogy „A másik ugyan kedves, de vajon ő is ugyanúgy ismerkedni szeretne, mint én?”.

Egy valódi, őszinte, de mégis izgalmas, több ponton játékos délutánra hívunk Titeket a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség nevében, kedves 20 és 35 év közötti fiatalok! Ugyan nem tudjuk megígérni, hogy itt mindenki párra, vagy leendő házastársa talál, de abban biztosak vagyunk, hogy jobb döntés eljönni és esélyt adni a programnak, mint kihagyni azt. Lehet, hogy valaki végre megerősítést szeretne kapni abban, hogy rajta kívül még mások is járnak hasonló cipőben (megsúgjuk: a jelentkezések alapján nem is olyan kevesen!

 Valaki talán vágyik arra, hogy a felszínes csevegéseken túllépve mélyebb témákat is érinthessen egy célirányos beszélgetés során. Valaki pedig lehet, hogy megunta az online társkeresőket, és kipróbálná, hogy milyen személyesen megismerni másokat. A miért-eket sorolhatnánk még, de inkább a legfontosabb információkat gyűjtjük most össze:

Időpont: 2024. április 27. (szombat), 14:00-17:00
Helyszín: 4024 Debrecen, Varga utca 3.
Facebook-esemény, benne minden fontos tudnivalóval: https://fb.me/e/1nBx87y8K
A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációs link: https://forms.gle/E2JdmPFhaQ4HsHdt8
Jelentkezési határidő: április 17.

Kérdések esetén keressetek minket bizalommal az elso.lepes2024@gmail.com e-mail címen!

Mindenkit bátorítunk a részvételre, illetve arra is, hogy ossza meg az esemény hírét barátaival, akik talán szintén szívesen csatlakoznának a programhoz! Reméljük, hogy minél többetekkel találkozunk a helyszínen! Tegyétek meg azt a bizonyos ELSŐ LÉPÉST, és jelentkezzetek!

A találkozás reményében, a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség nevében:

Ujszászi Anna
az ELSŐ LÉPÉS Csapatának tagja       

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye