A Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkárságának tagjai találkoztak

Minden év februárjában találkoznak a magyarországi Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkárságában szolgáló egyházmegyéi papok, világi vezetők és a grémiumok tagjai. Idén, Vácon vettünk részt a találkozón, ahol egyházmegyénket kilenc cursillós munkatárs képviselte.

A péntek estétől vasárnap délutánig tartó jó hangulatú munkaértekezlet mindannyiunk számára adott új ötletet, inspirációt a megvalósítandó feladathoz. Az éves megbeszélés témája: A fiatalok megszólítása, meghívása, megtartása a cursillo mozgalomban.

Delegációnk külön beszámolóval készült. Farkas István mátészalkai cursillós előadásában több személyes példán keresztül bemutatta a katolikus fiatalok több mint két évtizeden át tartó lelki élményt nyújtó COR hétvégéjét.
A COR-hétvége a cursillo mozgalom „kistestvére”. István és felesége Elza, több mint 20 éven át szolgáltak a fiatalokért, István ezt a tudást és tapasztalatot osztotta meg az Országos Tanáccsal. Sok száz középiskolás élte át ezen hétvégéken a különleges élményt, az Isten szeretetét, amit Oláh-Kocsis Mónika beszámolója is megerősített.
Az egyházmegyék részben már elfelejtették a COR-hétvégék jelentőségét. Felelevenítésük azért fontos, mert az ifjúként megtapasztalt lelkiséget később már „felelős keresztényként” fedezhetik fel a cursillo mozgalomban.

A szakmai tanácskozás, vélemény és tapasztalatcsere új energiát, inspirációt adott mindannyiunk számára a mozgalom későbbi megújulása szempontjából is a közösségünknek.

De Colores !

Gere Béláné Monika
világi elnök – Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye