„Szűz Mária választott vitéze” – Fotó-dokumentációs kiállítás február 14-én (szerda) 17 órától Debrecenben, a Partium Házban 

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a Partium Ház a „Szűz Mária választott vitéze” című fotó-dokumentációs kiállítás megnyitójára várja az érdeklődőket február 14-én (szerda) 17 órától Debrecenben, a Partium Házban (4025 Debrecen, Piac u. 81.).

A tárlat Dr. Varsányi Katalin fotó-dokumentációs gyűjteményét mutatja be. A kiállítási anyagban szereplő közel 300 fotó az elmúlt 18 év gyűjteménye, melyeket a gyűjtő utazásai során, 117 helyszínen fényképezett.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye védőszentje Szent László király, az egyházmegye 2023-ban ünnepelte megalapítsanak 30. évfordulóját. Az újirázi és a kisvárdai önkormányzat jóvoltából a tárlaton bemutatásra kerül Szent László csont ereklyéjének egy darabja és Szent László király kürtje is.

A kiállításon köszöntőt mond:
Dr. Puskás István, Debrecen város alpolgármestere
Dr. Velkey Ferenc, történész, egyetemi docens

A kiállítást megnyitja:
Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke

Partnerek:
Kisvárda Város Önkormányzata
Újiráz Község Önkormányzata

A kiállítás megnyitón közreműködik: Ecsedi-Oláh Petra népdalénekes és Papp István, a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen színművésze.

A kiállítás 2024. március 12-ig tekinthető meg a Partium Ház nyitvatartási idejében.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye