Házaspárok, jegyespárok, családok imádkoztak közösen Nyíregyházán, a Házaspárok útján – Fotógaléria

A Házasság hete február 5-11-ig tartó egyházmegyei programsorozata február 11-én két programmal ért véget. Vasárnap délután Nagy Csaba plébániai kormányzó, egyházmegyei családreferens közös imádságra hívta a házaspárokat, családokat és a házasságra készülő jegyespárokat a Nyíregyháza-Sóstón található Házaspárok útján.

Csaba atya köszöntő gondolataiban kérte a jelenlévőket, hogy elmélkedjenek az állomások egy-egy üzenetén, érezzék magukat megszólítva a 16 állomás egy-egy gondolata által, csodálkozzanak rá a férfi és a nő házasságára épülő családi élet titkaira. Az állomások megállítanak bennünket, hogy elgondolkodjunk a házasság és a család nagy ajándékán, és imádságra szólítanak a szeretetben és az elköteleződésben való megújulásért.

A Házaspárok útja erősíti a holtomiglan-holtodiglan, szeretetben megélt, tudatosan ápolt kapcsolatokat, a gyermekek helyes nevelését és a boldog családi életet. A jegyesek és párkapcsolatban élők számára utat mutat a szentségi kötelék felé és a gondokkal küzdő párok házasságának rendezésére.

Az út során a jelenlévők hálát adtak a mennyei Atyának az együtt töltött évekért, egymás szeretetéért, a közös otthonaikért, a hűségért, az irgalmas lelkületért, az együtt öregedésért, a kitartásért, és megköszönték gyermekeiket, barátaikat, közösségeiket.

Vasárnap este pedig Palánki Ferenc megyéspüspök megáldotta a 2024-ben jubiláló házaspárokat a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban bemutatott ünnepi szentmisén. Az eseményről hamarosan bővebb beszámolót és videós tudósítást teszünk közzé.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye