Tanácskozásokat, továbbképzést tartottak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Székházában február 7-én

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Székháza egyszerre több eseménynek is helyet adott február 7-én. Ülésezett a Tanácsosok testülete, köznevelési intézményvezetőknek tartottak értekezletet, és az egyházmegye fiatal papjai továbbképzése is a napokban zajlik.

Idén első alkalommal ült össze az egyházmegyei Tanácsosok testülete Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök vezetésével. A tanácskozás napirendi pontja volt többek között a küszöbön álló hitéleti programok tervezése, és szóba kerültek jövőbe mutató javaslatok is. Az ülésen jelen volt: Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök, dr. Krakomperger Zoltán általános helynök, Heidelsperger István püspöki helynök, Németh István püspöki titkár, valamint Csordás Gábor, Linzenbold József és Szováti Tamás plébánosok.

Az egyházmegye köznevelési intézményeinek vezetői, óvodavezetői is tanácskoztak, az összejövetelük központi témája a beiskolázás volt. A találkozón a fenntartót Heidelsperger István oktatási ügyekért felelős püspöki helynök, Németné Székely Julianna EKIF tanfelügyeleti, Kovács István EKIF oktatásszervezési igazgatók, és Béres Nándor egyházmegyei gazdasági igazgató képviselték. A találkozóról szóló tudósítás ITT olvasható.

Ezekben a napokban, február 6-8-ig látja vendégül a püspöki hivatal az egyházmegye fiatal papjait is, akik továbbképzésen vesznek részt. A találkozó minden napján Palánki Ferenc megyéspüspök atya szentmisét mutat be a székház kápolnájában. A papi identitás folyamatos elmélyítésének lehetőségeiről, a lelkipásztorkodáshoz szükséges belső tűz táplálásáról, annak kialvását előidéző okokról Balogh Gyula gyöngyös-felsővárosi esperes, plébános, az Egri Főegyházmegye papi spirituálisa tartott elmélkedéseket, előadásokat, vezetett kerekasztal beszélgetéseket. A fiatal papok továbbképzéséről hamarosan bővebb beszámolót teszünk közzé.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye