Légy egy napra „szentimrés”! – Rendkívüli nyílt nap a nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézményben

Szentimrésnek lenni fogalom, életérzés, öntudat. Ebbe nyertek betekintést azok a nyolcadikos diákok, akik részt vettek a Légy egy napra „szentimrés”!  elnevezésű rendkívüli nyílt napunkon, 2024. január 26-án.

Felkészült tanárok és lelkes szentimrés tanulók fogadták az ide érkező látogatókat, akik csapatokban vettek részt a különböző állomásokon, ahol LEGO robotokat versenyeztethettek, elrepítettük őket Japánba a médiások segítségével, a nagy utazás után pedig kipihenhették magukat a kollégium klubszobájában, ahol forró tea, csocsó, darts és billiárd várta a betérőket a jó hangulat mellett. De a mozgásra vágyók sem maradtak ki a jóból, hiszen nemcsak az iskola zegzugait járták be a programok keretében, hanem táncoltak is a felfedező állomások egyikén.

Apropó, felfedezés! A biológia-kémia-fizika iránt érdeklődők mit sem sejtve, egy szabadulószobába léptek be, ahol csak az utasításokat követve és a kísérleteket végrehajtva szabadulhattak ki. Volt, amire senki sem volt felkészülve, csak a beavatottak, így sokaknak nagy izgalommal járt a durranógáz „elkészülte”.

A matekosok ügyességi és számolási feladatokon keresztül mérettethették meg magukat, de angolból, németből, magyarból, történelemből is teret kapott az interaktivitás, együtt énekeltek, Kahoot!-oztak, vagy az eddigi közös olvasmányélményeiket elevenítették fel az azokban szereplő ikonikus tárgyak segítségével a gyermekek.

A kezdeti megszeppent mosolyok hamar átváltottak felszabadult örömmé, amiben nagy szerepe volt az ide látogató gyermekek nyitottságának, érdeklődésének, és a programokat tervező-szervező pedagógus kollégák lelkes közreműködésének.

A legnagyobb szeretettel és szakértelemmel várjuk az ide jelentkező diákokat, hogy tudásuk legjavát megszerezhessék!
Ha továbbtanulás előtt állsz, mindenképp kövess minket az alábbi elérhetőségeken (honlapunkon, Facebook-on, Insta-n, TikTok-on), hogy képet kapj a működésünkről, programjainkról és a rád vonatkozó információkról!

Bessenyei Marianna
pedagógus

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye