Március 20-ig várják az előadók jelentkezését a VII. Scriptorium Konferenciára

Az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ (OKGYK), a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) május 30–31-én Debrecenben tudományos tanácskozást szervez, amelynek középpontjában a kéziratosság, különösen az egyházi kéziratosság áll. Március 20-ig várják előadók jelentkezését.

A konferenciára azoknak a szakembereknek, kutatóknak a jelentkezését várják, akik olyan szövegekkel foglalkoznak, amelyek valamiképpen a kéziratosság fogalmához kapcsolódnak (kódexekkel, kéziratos művekkel, feljegyzésekkel, kéziratos áhítati irodalommal, kéziratos énekeskönyvekkel, tanári följegyzésekkel, vagy akár a könyvtári állományban őrzött művekkel – főleg ősnyomtatványokba vagy régi nyomtatványokba írt bejegyzésekkel, margináliákkal stb.). Szívesen látnak olyan előadókat is, akik elméleti, módszertani kérdéseket állítanak vizsgálódásuk középpontjába.

Jelentkezni az előadás rövid (800–1000 leütés) rezüméjével március 20-áig lehet, a 7.scriptorium.2024@gmail.com e-mail-címen.

A jelentkezőket április 5–ig értesítik előadásuk befogadásáról.

Minden érdeklődőt hívnak és várnak a konferencia szervezőbizottságának tagjai: Varga Lajos segédpüspök, az OKGYK igazgatója; Boros István teológus, diakónus; Takács László, a PPKE BTK Klasszika Filológia Tanszék tanszékvezetője.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Könyv- és Levéltár
Fotó: Magyar Kurír (Pixabay)

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye