„Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket” (Mt 11,28) – Folytatódik az egész napos szentségimádás a Szent Anna-székesegyházban

Közel egy éve tart az egész napos szentségimádás a Szent Anna-székesegyház keresztelőkápolnájában hétfőtől szombatig, a reggeli szentmisék végétől az esti szentmisék kezdetéig.
Továbbra is szeretettel várjuk a közösségek, imacsoportok, családok, egyének jelentkezését erre a különleges lehetőségre, amellyel heti egy alkalommal is élhetünk.  
Időpontfoglalások szentségimádásra az egyházközség weboldalán: https://szentannaplebania.dnyem.hu/ További információ: szentsegimadas.szentanna@gmail.com 

Ha mindennap kimegyünk a napra, elkezd változni a bőrünk színe, egyre sötétebb lesz. Hasonló módon elkezdünk átváltozni, megváltozik a szívünk, az értelmünk, az életünk, ha imában élünk és az Oltáriszentség imádásában napozunk.

Van megoldás! Üljünk le Jézus elé, és megoldódnak a problémáink! Egyszer egy héten töltsünk el egy órát Jézussal az Oltáriszentség előtt, és gyógyulások, megoldások, csodák történnek.

A kenyérszaporításkor (ld. Lk 9,10-17) mielőtt a tanítványok kiosztották a kenyeret és a halat, Jézus azt kérte tőlük, hogy ültessék le az embereket. Ez egy nagyon fontos mozzanatra utal: Mielőtt kérünk, jóllaknánk, Jézus nekünk is azt mondja, hogy üljünk le elé, az Oltáriszentség elé.

Ha kérni szeretnénk tőle, üljünk le elé. Ez egy nagyszerű üzenet a szentségimádásra.

Jézushoz óriási tömeg érkezett. Azért jöttek, mert tudták, hogy meggyógyítja őket. Jézus vágyott arra, hogy táplálja az embereket, mert ő az élő kenyér.

Jézus az égre emelte a szemét és így imádkozott… (lásd: Jn 17,1). Úgy kell kezdeni mindent, hogy felnézünk az égre, a mennyek országára. Mindenki azt szeretné, ha az élete virágba borulna és gyümölcsöt hozna. Szép példa erre

a napraforgó, amely mindig a Nap felé fordul, és bő termést hoz. Ugyanúgy nézi a napraforgó a Napot, mint ahogyan mi nézzük az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust.

Ha a napraforgó nem fordul a Nap felé, akkor lekonyul a feje és elhal.

Szentségimádás a Szent László Imaszövetség tagjaival Nyírmeggyesen, a Szentháromság-templomban (2022. 09. 22.)

Imáinkkal kapcsolódjunk be ebbe az imaközösségbe is az egyéni szentségimádásaink során!

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye