Pásztorjáték a kisvárdai Szent László óvodásainak

Immár hagyomány, hogy lelkes szentlászlós szülők és óvodapedagógusok pásztorjátékkal elevenítik meg a betlehemi jászol csodáit, ezzel ráhangolva a legkisebbeket a Kisjézus születésére.

Egykor az advent csöndjében szőtt terítő került a karácsonyi ünnepi asztalra, a szalma aranyló fénye idézte meg az Élet Kenyerét. Most a Pillangó csoportból kerültek ki a házigazdák, hogy a terített asztalnál befogadhassák a szállást kereső Szent Családot. A kis pásztorok is megérkeztek, hogy hódolhassanak a Megváltónak. Kovács Györgyné és Zsoldos Andrea óvodapedagógusok segítették szívből jövő betlehemes játékukat.

Tótik Eliza, Csiga csoportos óvodásunk szavalata vezette át az óvodásokból, szülőkből, nagyszülőkből, az iskola vezetőségéből, az orsolyita nővérekből álló nézőközönséget a NAGYOK pásztorjátékába.

A Jóistentől kapott talentumokat hallhattuk a felcsendülő dallamok tolmácsolásában, a betlehemi királyok, a pásztorok, Mária énekében. Hálásan köszönjük a hang, a játék adományát a betlehemező felnőtteknek és a rájuk mosolygó báránykának (Kristófnak), a karácsony fényét versben hozó iskolásainknak, Sajtos Lucának és Paróczai Lacikának. A zárókép kézfogásánál már csak az volt beszédesebb, mikor a szülőkhöz ölelésre siettek gyermekeik.

Közös ünneplésünk végén mézeskalács és forró tea várta a közösséget. A családok pedig különleges ajándékot vihettek otthonaikba: a Születés-templomából érkezett betlehemi lángot. Azzal a küldetéssel indultak útnak óvodás családjaink, hogy megőrzik ezt a lángot karácsonyig, s szívükben hordozzák a Világ Világosságának tanítását a szeretetről a következő egyházi évben is.

Kaszásné Tóth Judit
igazgató – Kisvárdai Szent László köznevelési intézmény

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye