Ó jöjj, ó jöjj, Üdvözítő – Az egyházmegyei kórházlelkészi szolgálat munkatársai, orvosok és betegek együtt készültek a karácsonyra

A Kenézy Campus Rehabilitációs Osztályának betegei, orvosai, ápolói, lelkészek, beteglátogatók – a covid időszak után – újra összegyűltek, hogy ünnepélyes keretek között készüljenek a közelgő karácsonyra. Lassan véget ér az advent, a várakozás időszaka, és megérkezünk a megtestesült Ige, Jézus megszületésének ünnepéhez.

A megjelenteket dr. Jenei Zoltán klinikaigazgató köszöntötte, majd Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész tett tanúságot saját betegségéről: „A betegség nagy tanítómester, legalább is akkor, hogyha nyitottak vagyunk, és tanulni akarunk. Az idővel nem lehet alkudni, mert az nem korlátlan. A betegségem alatt megfogadtam, hogy a jövőben csak értelmes dolgokkal szeretnék foglalkozni, ez belső békét ad, felszabadult örömet szerez nekem. Minden esemény azért van, hogy fölemeljen, közelebb vigyen minket az Istenhez. Arra szolgál most ez az alkalom is, hogy tudjunk megállni, elcsendesedni, elengedni az időt, felemelni a szívünket. Legyen hitünk a gyógyulásban, hitünk a gyógyításban – legyen áldott karácsonyunk!” – fejezte be gondolatait Zsolt atya.

Törő András atya, a Megtestesülés-templom plébániai kormányzója ünnepi beszédében felhívta a figyelmet a szeretet áramlásának, a közösség erejének a csodájára azt hangsúlyozva, hogy a megtestesült Istentől tudjuk megtanulni, hogyan tudunk jó emberek lenni!

A debreceni Megtestesülés Plébánián évek óta megrendezik az adventi mézeskalácsvásár.  A hívek nagylelkű felajánlásai, a megsütött, esetleg megvásárolt és adományozott mézeskalácsokból 240 kis csomag készült el, melyek a december 10-ei vásáron gazdára is találtak. Ez az ív összeköti azokat, az egymást egyébként nem ismerő embereket, akik a közösségben segíteni szeretnének, akik fontosnak tartják, hogy adni tudjanak jelképesen és a szó gyakorlati értelmében is.

A vásár bevételből a Megtestesülés Plébánia Kamilliánus Családcsoportja adományaként szorgos kezek 120 csomagot készítettek, melyeket a DNYEM Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai juttattak el a DEKK Kenézy Campus Rehabilitációs Osztályán fekvő betegekhez. Ez az összefogás, együttműködés példaértékű.

A csomagokat a Svetits Katolikus Gimnázium 11. a osztályos diákjainak megható műsora keretében — mely sokak szemébe könnyeket csalt — Szurmai Tamás osztályfőnök vezetésével adtuk át a betegeknek. A gyertya fénye már megelőlegezte az ünnepet számunkra.

Dr. Nagy Alice örömmel köszöntötte a megjelenteket, és elismerően szólt a betegeket látogató kollégák egész éves munkájáról, hisz Lángné Erika rendszeresen jelen van az osztály betegeinek életében.

Mindenkinek köszönjük, aki segít ebben a küldetésben, hogy egy kis örömöt tudjunk vinni azoknak, akik az ünnepi időszakot a kórházban kénytelenek tölteni!

Berényiné dr. Felszeghy Márta
koordinátorDNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye