A hit és a tudomány párbeszéde – Szabadegyetem indul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán (Online részvételre is van lehetőség)

 „Az Egyház társadalmi tanítása és a modern állam” címmel indít három előadás-sorozatot 2024. január 11-étől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara (JÁK). A programok középpontjában a keresztény emberkép, a modern állam és az egyház kapcsolata, valamint a béke és biztonság kérdése áll.

A hit és a tudomány kapcsolata évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a katolikus tanítás egységes világmagyarázata találkozik a különböző tudományterületek által feltárt és képviselt tudományos igazságokkal. Ezért indítja el a Kar a Pázmány Szabadegyetem JÁK előadássorozatot, melynek célja, hogy helyet adva a hit és a tudomány párbeszédének, előképzettségtől, világnézettől, életkortól függetlenül minél szélesebb kört bevonjon a hit és a tudomány kapcsolatáról való közös gondolkodásba.

A három, tíz-tíz alkalomból álló előadássorozat témakörei:

A kurzusok ajánlhatók mindenkinek, aki bővíteni szeretné ismereteit napjaink aktuális és kiemelkedő jelentőségű, elsősorban jogi, közéleti és gazdasági kérdéseiben a katolikus társadalmi tanítás, valamint a jog- és államtudomány elméleti és gyakorlati szemszögéből.

Az előadások személyesen látogathatók a Kar belvárosi épületében (VIII. Szentkirályi utca 28.), vagy online követhetők.

Az előadás-sorozat látogatása, illetve online követése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek eljárási díja előadássorozatonként 5.000 Ft. 

Bővebb tájékoztató és jelentkezési lehetőség a https://ppke.hu/szabadegyetem-jak  linken érhető el.

Forrás: Sebő-Käfer Csilla
Kommunikációs osztályvezető
Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Fotó: delelkes.dnyem.hu

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye