Egymillió csillag a szegényekért Kisvárdán

Ezzel a jelmondattal hirdette meg az idei adventi tartós élelmiszergyűjtést a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász, melyhez a kisvárdai Karitász csoportunk önkéntesei is buzgón csatlakoztak.

Hálásan köszönjük a Kelet-Alfi-Ker kisvárdai üzletének, hogy lehetővé tette a tartós élelmiszergyűjtést 2023. december 7-8-9-én az üzletében, így csoportunk önkéntesei a kijelölt 3 nap alatt több 100 kilogrammnyi élelmiszert tudtak gyűjteni a rászoruló családoknak.

Öröm volt megtapasztalni, hogy a bejáratnál osztott felhívásunkat senki nem utasította el, és felekezettől függetlenül vásároltak a családok, fiatalok és idősek külön a gyűjtés céljára 1-1 kg. élelmiszert. Isten fizesse meg bőségesen az adományozó családok felajánlását.
A gyűjtés következő hetében szorgos kezek válogatták külön az egyházközség közösségi házában a megérkezett élelmiszereket, s gyors számolás után közel 10 kg-os élelmiszercsomagot tudtunk összeállítani 65 család részére.

Szeretnénk megköszönni az egyházmegyei karitász felajánlását, akik 15 családnak küldtek külön tartós élelmiszert, brikettet, ezzel is támogatva egyházközségünk hátrányos helyzetű családjait. Örömmel és hála telt szívvel tudunk idén megajándékozni 80 rászoruló családot az összegyűjtött és felajánlott élelmiszerekkel.

Adni, akkor is, ha nincsen.
Adni, szívből igazán.
Együtt, osztozni a kincsen.
Nincs a földön ennél szebb talán.
Adni, sokkal jobb, mint kapni.
Adni, csak is ez a szép.
Érzést, szeretetet adni,
S hinni, hogy egy lépés csak az ég.

Koszta Mariann
karitász önkéntes, sajtómunkatárs

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye