Szállást keresett a Szent Család az egyházmegye püspöki hivatalában is

„Ne sírj tovább, Szűz Mária,
Ne menjetek ma sehova!
Szállásunkat mi megosztjuk,
A kis Jézust befogadjuk.”

Vendégszeretőkre talált a szállást kereső Szent Család a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki hivatalának dolgozói szívében, akikhez a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskolát képviselő diákok énekelve, verselve hozták el a Szent Család szobrot a felkészítő tanáraik, Horváth-Bócsi Irén intézményvezetőjük és Kiss Tibor iskolalelkész kíséretében december 14-én, az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében.

A gyermekek köszöntése megidézte a karácsony üzenetét, hangulatát. A szeretetteljes légkörben kis műsorukba a vendéglátók is bekapcsolódtak, és együtt énekeltek a gyermekekkel.
„Azt kívánom, minden nap karácsony legyen,
Azt kívánom minden szív legyen Betlehem!” – A diákok jókívánságai között megérkeztünk karácsony ünnepéhez, üzent a négy gyertya lángja is az adventi koszorún, igazi meghitt karácsonyi hangulatot teremtve.

„Úgy szeretném, hogyha szívem kicsi jászol lenne,
Karácsonykor az Úr Jézus megszületne benne!
Elringatnám: szent álmait rózsákkal hinteném,
s ránk borulna csillagostul a csöndes, égi szent éj…” (Mészáros Sándor, Kicsi jászol – részlet)

Imádságként és ajándékként élte meg a gyermekek műsorát Palánki Ferenc megyéspüspök atya. Megköszönte a kedvességüket, és ő is ajándékozott kedvességet, mosolyt, figyelmességet, egy kis karácsonyi ajándékot, valamint gondolatot is: „A Jóisten nekünk ajándékozta Szent Fiát. Erre emlékezünk, amikor egymásnak ajándékot adunk. Ha Jézus ajándékát el tudjuk fogadni, meg tudjuk egymást ajándékozni azzal, amik vagyunk: képességeinkkel, értékeinkkel, lehetőségeinkkel, akkor minden nap karácsonyt élünk meg, mert ilyen ajándékot minden nap tudunk adni egymásnak” – fogalmazott püspök atya.

A kedves kis köszöntés után Ferenc püspök atya időt is ajándékozott a gyermekeknek, szeretetvendégségre hívta a vendégeket és közben hosszasan elbeszélgettek, megajándékozták egymást egy emlékezetes találkozóval.

A gyermekek a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola nagy karácsonyi műsorából hoztak nekünk egy szeletet, amit hálás szívvel fogadtunk. A több mint harmincfős betlehemes karácsonyi műsort december 19-én, kedden láthatja a nagyközönség, a nyírteleki Szent Anna-templomban.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye