Adományokkal teli szeretetdobozokat adtak át a Debreceni Karitatív Testületnek a Szent József köznevelési intézményben

A Debreceni Karitatív Testület november 13-án kezdődő adventi adománygyűjtő akciója lassan a végéhez ér. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök két debreceni katolikus iskola által összegyűjtött adományt adott át dr. Törő András atyának, a Debreceni Karitatív Testület elnökének december 14-én a debreceni Szent József köznevelési intézményben.

A szeretetdobozok átadásán jelen voltak az adománygyűjtő akcióban részt vevő két köznevelési intézmény képviselői: dr. Bódis Zoltán, a Szent József intézmény igazgatója, és Zsenyuk Zsolt, a Sevtits intézmény igazgatóhelyettese.

Dr. Bódis Zoltán igazgató gyermekekkel körülvéve mondott köszönetet a két iskolának, ahol az elmúlt hetekben szorgos kezek munkálkodtak azon, hogy a szeretetdobozokat megtöltsék, és a korábbi évekhez hasonlóan lélekben és ajándékokban gazdag karácsonyhoz segítsék a rászoruló családokat.  

Zsenyuk Zsolt igazgatóhelyettes elmondta, a Svetits intézmény minden osztálya gyűjtött tartós élelmiszert. Örömmel tettek eleget a felkérésnek, mert tudták, hogy a csomagjaikon keresztül az örömük is eljut a rászorulókhoz.

A gyűjtés öröméről Palánki Ferenc püspök atya is beszélt, aki hálás szívvel mondott köszönetet az összefogásért. „Nagyon jó ajándékot kapni, de most a gyermekek a családjaikkal együtt annak örömét tapasztalhatták meg, hogy: »Nagyobb boldogság adni, mint kapni« (ApCsel 20,35), mert ezzel örömet szereznek a másik embernek. Ez tesz bennünket igazán boldoggá, mert ebből születik meg közöttünk a szeretet és a szívekben az igazi békesség – fogalmazott, majd átadta Törő András atyának a szeretetdobozokat, ezzel átadva a gyermekek jóságának ajándékát is, hogy a rászoruló családoknak ezáltal is jobb, szebb legyen az életük. 
Az adományokat útjára bocsátották, a csomagokat a következő héten a Debreceni Karitatív Testület juttatja el a nehéz sorsú családokhoz.

Dr. Törő András atya, a karitatív testület nevében mondott köszönetet az adománygyűjtésért. Mint mondta, Debrecenben évek óta hagyomány, hogy az egész város nagy közössége, az egyházak, az iskolák, városi intézmények, vállalatok, cégek, magánemberek közösen kezdenek adománygyűjtésbe, hogy együtt tudjanak segíteni. Együtt sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint külön-külön. Ezt éljük meg most Debrecenben – emelte ki András atya, majd köszönetet mondott Palánki Ferenc püspök atyának, hogy a feladat mellé állt, segített megtalálni a nyitott szíveket, és megmozdította az egyházközségeket, intézményeket.

A karitatív testület elnöke megköszönte a két intézménynek, hogy az adventi nagy hajrában fölvállalták a gyűjtést és segítettek az egyházközségeinknek, a felekezetek közösségeinek, iskoláinak, akik szintén bekapcsolódtak ebbe az akcióba.
„Hiszem azt, hogy amikor jót teszünk, valamiről lemondunk a másik javára, ott mindig megtapasztaljuk, hogy a Jóisten nagylelkűbb, sokkal többet kapunk vissza. Így még többet tudunk odaajándékozni, és ezzel elindítunk egy bőségfolyamatot. Ez egy jó befektetés! – zárta gondolatait Törő András atya.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye