350 gyermek regisztrált az Egyházmegyei Szavalóversenyre – képgaléria

16. alkalommal rendezik meg az Egyházmegyei Szavalóversenyt, amelynek elődöntőjét tartották december 9-én, három helyszínen: Ajakon, Nyíregyházán és Debrecenben. A szavalóversenyre az óvodás és általános iskolás korosztályból összesen 350 gyermek regisztrált. A döntőt 2024. február 24-én tartják Nyíregyházán.

A jó hangulatú műsorral egybekötött találkozók összesen mintegy ezer résztvevője (a versenyző gyermekek, lelkipásztorok, hitoktatók, felkészítő pedagógusok, szülők) a karácsonyra is hangolódott az adventi, karácsonyi, bibliai témájú versek előadásával, meghallgatásával. A megmérettetés öt korcsoportban történt, korcsoportonként öt fő jutott tovább a 2024. február 24-i döntőbe.

A szervezők köszönetüket fejezik ki elsősorban a versenyző gyermekeknek, valamint a felkészítő hitoktatóknak, pedagógusoknak, a 350 családnak, akik segítették, támogatták gyermekeiket a felkészülésben. Valamint köszönet jár a három helyszínen lezajlott versenyek szervezőinek: Ragány Zsuzsannának és Rubóczkiné Országh Erzsébetnek (Ajak), Tóthné Bakai Bertának (Debrecen) és Kardos Györgynek (Nyíregyháza).  

Fotó (Nyíregyháza): László Krisztián

Kardos György
az Egyházmegyei Szavalóverseny főszervezője

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Nyíregyházi képek:

Debreceni képek: