Jónak lenni tényleg jó! – A hit lángja a debreceni Gyermekklinikára is eljutott

Advent első vasárnapján fellobbant a hit gyertyája Debrecen város főterén, melynek lángját december 5-én Széles Diana, Debrecen alpolgármestere Törő András atya, a Debreceni Karitatív Testület elnökével együtt vitt el a Debreceni Egyetem Nagyerdei Campusán található Gyermekklinikára.

Sok gyermek nem otthon várja az ünnepeket, ezért vittek mikuláscsomagokat is a bent lévő kis betegeknek. A vasárnapi főtéri gyertyagyújtásról hozott hit lángját is átadva köszönték meg dr. Szabó Tamás klinikaigazgatónak és kollégáinak áldozatos munkáját, amit a gyógyuló gyermekekért és családjaikért tesznek.

Az üdvözléseket követően rövid, meghitt műsorral kedveskedtek a jelenlevőknek. Újhelyi Kinga, Jászai Mari-díjas színésznő szavalt, énekelt, majd dr. Baráthné Szalánczi Tímea református kórházlelkész ünnepi gondolatait hallgathatták meg a Gyermekklinika orvosai, nővérei, akik szép számban gyűltek össze az ünnepi alkalomra. Törő András atya arra biztatta a megjelenteket, hogy tudják megélni a mindennapokban is azt, hogy jónak lenni tényleg jó, vegyék észre a szükséget szenvedőket maguk körül, és merjenek adni törődést, szeretetet, figyelmet. Zárásként Varga Györgyi ünnepi áldása hangzott el Berényiné dr. Felszeghy Márta, a DNYEM Kórházlelkészi Szolgálata koordinátorának tolmácsolásában.

***

Közeledik a karácsony és az ünnepi készülődés Debrecenben: az adventi vásár november 25-e óta várja a látogatóit, december 3-án, vasárnap pedig meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján. Ahogy a korábbi években, ezúttal is a Régi Városházától a Nagytemplomig tartó énekes hagyományőrző vonulás előzte meg a gyertyagyújtást, és a belvárosi díszkivilágítást is most kapcsolták fel.

Berényiné dr. Felszeghy Márta
kórházlelkészi koordinátor –  DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye