18 fővel bővült a Billings-módszert oktatók száma

Ünnepélyes eseménnyel közeledik az év lezárásához a Magyarországi Billings Központ, hiszen december 2-án a Katolikus Szeretetszolgálat épületében tett sikeres záróvizsga után 18 taggal bővült a hazai oktatói közösség.

A csaknem egyéves oktatóképző tanfolyam idén januárban indult a Katolikus Szeretetszolgálat támogatásával, a Természetes Gyermekáldás című projekt keretén belül. A záróeseményen a hallgatók sikeres szóbeli vizsgát tettek az oktatási bizottság előtt, amelynek tagjai – dr. Körmendy Mária, Lukács Krisztina, Szenes István atya, Tornai Ildikó és Makkné Kende Adrienn – az év során szakmai tudásukkal és lelkesedésükkel folyamatosan támogatták az oktatójelölteket.
A meghirdetett képzésre az ország minden részéről érkeztek jelentkezők. Az országos hálózat bővülésével már több tucatnyi nemzetközileg akkreditált oktató segíti tevékenységével a hozzájuk forduló nőket és párokat, amely kiterjed az ismertető előadásokon és tanácsadáson át a családtervezési támogatásig.

A záróvizsgát követő ünnepélyes oklevélátadón Lukács Krisztina, a Magyarországi Billings Központ vezetője hangsúlyozta az oktatók küldetésének lényegét: segíteni a házaspárokat és mellettük állni, kísérni a családtervezés nehézségeiben, hogy megismerve az igazságot, boldog házasságban éljenek. Végül egy John Billings professzortól származó idézettel bocsátotta útjukra a frissen végzett oktatókat:

„Világszerte arról tanúskodnak különböző kultúrájú és vallású, vagy egyáltalán nem vallásos személyek, hogy a Billings Ovulációs Módszernek gyógyító hatása van a házassági kapcsolatra. A módszer különösen hatékonyan alkalmazható, ha a házasságot megingatta az önzés, az alkoholizmus, vagy valamilyen más romboló tényező. A módszernek szerepe van a házasság boldogságának helyreállításában.”

A most akkreditált oktatókkal bővített névsor hamarosan elérhető lesz a billings.hu és a www.cikluskovetes.hu oldalakon.

Somló-Bakos Dalma      
oktató

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye