Megáldották a Debreceni Laudate Kegytárgy és Könyvesboltot

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök megáldotta az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében (Debrecen, Varga u. 3. sz.) kialakított Debreceni Laudate Kegytárgy és Könyvesboltot december 1-én, amely aznap már vásárlókat is fogadott.

Püspök atya örömét fejezte ki azért, hogy Debrecenben ismét van kegytárgy és könyvesbolt, amely a benne található kínálattal Isten kegyelmét is közvetíti. Mint mondta, sokszor elmélkedünk arról, hogy Jézus megkezdte a világ újra fölszentelését, és ebben munkatársul választott bennünket. A világ újra felszentelése azzal jár, hogy megpróbáljuk megszentelni, Istennek tetszővé tenni a környezetünket, és ugyanígy az életünket is.

Egy-egy kegytárgy, könyv segít bennünket abban, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, hogy gondoljunk rá. Valaki egyszer úgy fogalmazott, hogy ő nem akarta megbántani Istent, hiszen ő eszébe sem jutott. Tulajdonképpen éppen az a legnagyobb baj, ha eszünkbe sem jut Isten. Az itt kapható kegytárgyak, könyvek is segítenek abban, hogy Istenre gondoljunk – fogalmazott a főpásztor.

A kegytárgybolt nemcsak egy újabb kereskedelmi egység a városban, hanem missziós szerepet betöltő tér is, hiszen az ott található szakrális tárgyaknak, dísztárgyaknak, könyveknek, kiadványoknak életünkre gyakorolt hatása is van – fogalmazott Sárosi Tamás, a bolt vezetője a megnyitó ünnepségen. A boltvezető több kegytárgyboltot is üzemeltet az országban, köztük a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház főplébániájának épületében is, ahol gazdag, exkluzív kínálatával szolgálják ki a vásárlói igényeket.

Debrecenben, a 36 m2-en kialakított boltban is ugyanezen termékek széleskörű választékával várják az érdeklődőket. Vásárolhatunk többek között elegáns olaszországi, holland, lengyel tárgyakat, ezüsttárgyakat karácsonyra, de egyéb családi ünnepekre is, pl. keresztelőre, elsőáldozásra, esküvőre. A kínálat között vannak a szakrális üzeneteket hordozó magyar keramikusok termékei is.
Beszerezhető a magyar katolikus hitélet összes liturgikus eszköze, a hitoktatáshoz felhasználható kiegészítő eszközök, szakirodalom, a magyarországi és határon túli katolikus kiadók magyar nyelvű könyvei, valamint találunk a polcokon köteteket a református kiadóktól is.

Debrecenben a hétvégi nyitvatartás is segít az ajándékok beszerzésében, különösen most, az adventi időszakban.
Hétköznapokon 9-17 óráig, szombaton 9-17 óráig, vasárnap pedig 9-13 óráig várják a vásárlókat.

A Debreceni Laudate Kegytárgy és Könyvesboltot Facebookon is elérhetjük: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553702087381&sk=photos&locale=hu_HU   

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye