Új óvodát építenek Geszteréden

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a geszterédi Szent Anna Katolikus Óvoda alapkőletételének ünnepségét tartja 2023. december 1-én, pénteken, 13:00-tól. Az alapkövet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldja meg.

Az eseményen jelen lesznek: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, dr. Krakomperger Zoltán általános helynök, irodaigazgató, Heidelsperger István oktatási ügyekért felelős püspöki helynök, Németh István püspöki titkár, Lengyel József kerületi esperes, Kerekes László, Geszteréd plébánosa,
Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Szabó József, Geszteréd polgármestere, Némethné Székely Julianna egyházmegyei tanfelügyeleti igazgató, Béres Nándor egyházmegyei  gazdasági igazgató, az egyházmegye fenntartásában működő intézmények vezetői,
Ágoston László, az Archicum ST Kft Tervező iroda képviselője, Pénzes Sándor, a Tompa Társasház Kft vezetője, az építkezés kivitelezője, Törő András, a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója, pedagógusai és az óvodások.  

Az eseményen köszöntőt mond: Törő András igazgató, Szabó József polgármester, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Soltész Miklós államtitkár.

Az utókor számára az időkapszulába elhelyezett tárgyak és dokumentumok: az óvoda tervrajza, óvodai és iskolai nevelőtestület névsora, fényképe; az óvodások rajzai,, a régi óvoda fényképe, a Kelet- Magyarország aznapi száma (2023.12.01.).

A három csoportos új tagóvodát a Szent Anna-templom mellett építik. A beruházás teljes összege: bruttó 493,872 millió Ft, amelyből 168 millió Ft állami támogatás.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye