Krisztus Király ünnepének előestéjén fiatalok tartottak szentségimádást a Szent Anna-székesegyházban

„Teremtsd meg magadban a csendet, melyben megszólalhat, megszólíthat a hatalmas, mégis halk szavú Isten! Ne mondj semmit, egyszerűen légy együtt Jézussal! Ő is gyakran hallgat. Hallgatása hallgatásra vár.”
Krisztus Király ünnepe, az évközi idő utolsó vasárnapja előestéjén, november 25-én éjszakai szentségimádást tartott a Szent Anna-székesegyház egyetemista csoportja Mike Ervin káplán atya vezetésével.

A szentségimádás több részből állt. A jelenlévőknek gyónási lehetőséget adott, közbenjáró imaszolgálat várta a gyógyulni vágyókat, mécsest gyújthattak az Oltáriszentség előtt, fogadták az Úr személyre szóló üzeneteit a kihelyezett szentírási mondatokban, dicsőítettek, közösen és személyesen is fohászkodtak, és közben két személyes tanúságtétel is elhangzott.

Az Úrral való találkozás felemeli a lelket, Istenhez viszi közel. – Mike Ervin atya bevezető gondolataiban az elcsöndesedésre, megérkezésre hívta a fiatalokat. 
„A szentségimádás nemcsak a test fegyelmezéséről, hanem a szellem készségéről, a lélek figyelméről, az egész ember Istenhez fordulásáról szól. Ilyenkor árad felénk a kegyelem.
Emberi tökéletlenségeink gyakran elhomályosítják bennünk a kegyelem működését bennünk. Az eucharisztikus Jézus jelenlétéből áradó kegyelem azonban átformál bennünket, és szeretetével gyógyít mindent, amit a szívünkben bizalommal a színe elé hozunk.

Jézus jelen van. Fogadd be a fényt, amely a jelenlétéből sugárzik ránk. A napsütés megolvasztja a jéghegyet, világossá teszi a sötétséget, előcsalogatja a rügyeket. Ha megnyílsz Jézus előtt, az élet és a szeretet hatalmával ugyanúgy fogja átjárni és felmelegíteni a te szívedet is.

Itt vagy, hogy imádkozz és Jézussal találkozz. Ő lép most be szíved legbensőbb szobájába, a személyes találkozás szentélyébe. Kérd a Szentlelket, hogy vezető és lelki mestered legyen: „Jöjj, Szentlélek, és taníts imádkozni!”
Hagyd kívül most a világ zaját, a feladataidat, terveidet, nehézségeidet. Csendesedj el, fedezd fel, hogy ki az, akinek isteni jelenlétében lehetünk most itt együtt.

Teremtsd meg magadban a csendet, melyben megszólalhat, megszólíthat a hatalmas, mégis halk szavú Isten. Ne mondj semmit, egyszerűen légy együtt Jézussal. Ő is gyakran hallgat. Hallgatása hallgatásra vár. Azok képesek egymást így megérteni, akik szeretik egymást. A szívnek Istennel folytatott csendes párbeszédében csiszolódnak az élő kövek, amelyekből Isten országa épül.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye