Az üdvözül, aki mindvégig állhatatos marad – Országos választást tartott a Magyarországi Cursillo Mozgalom

2023. február 17-19 között a Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkárság elnöke, Várdainé Kollár Judit összehívta az egyházmegyék cursillo titkárságainak lelki és világi vezetőit, hogy megválasztásra kerüljön az új Nemzeti Titkárság elnöke és az Állandó Tanács tagjai.
Az országos, hét fős döntéshozó testületbe egyházmegyénk jelöltjét, Zsírosné Seres Juditot, az egyházmegyei cursillo korábbi világi vezetőjét is beválasztották. Gratulálunk a kinevezéséhez, életére és szolgálatára Isten áldását kérjük!

Az országos elnökség újraválasztásához – lelki mozgalom lévén – a helyszín megválasztása legalább annyira fontos, mint a szavazás körülménye. A szakrális helyszínt a Máriabesnyő nemzeti kegyhely, a lelkiséget a Szűzanya oltalma és a Szentlélek sugallata adta. A szavazást és az azt követő megbeszélést a jelen lévő Szűcs Imre atya, a Magyarországi Cursillo Mozgalom operatív lelki vezetője, és Palya János cursillos atya tanítása, imádságuk és a kiscsoportos beszélgetések is segítették.

„Testvéreim, tartsátok nagy örömnek, ha különféle megpróbáltatások érnek benneteket. Tudjátok, hogy hitetek próbájának állhatatosság a gyümölcse.” (Jk. 1, 2-3)

Nem állhatossággal születünk. A gyermek mellé is kell edző, vagy szülő. A Szent II. János Pál Pápa Új evangelizációra való buzdításában lévő feladat elvégzéséhez az egyik legfontosabb keresztényi tulajdonság, az állhatatosság szükséges. Legyünk állhatatosak abban, hogy teljes kitartással végletekig tartsunk ki hitünkben és apostoli küldetésünkben, ahogy a cursillót szimbolizáló hal teszi, szembe úszik az árral. Teszi ezt optimizmussal és jó kedvvel. Mi is így tegyünk a jelen világunkat nyomasztó, szomszédunkban dúló háború, földrengés, járvány és a jóléti világot átszövő hitetlenség idején. Egész életünkben tartsunk ki az evangélium hitében, azzal a mosollyal, amit ad az Istenbe vetett remény.

Egész életünk legyen tanúságtétel! Ez a Cursillo mozgalom alapja. Talán még nagyobb szükségünk van az állhatatosságra, az emberi lelkek mentésére, a kisközösségek létrehozására és azok számának bővítésére, ezen keresztül a másik emberre való odafigyelésre. Ezen kihívásokra csakis Jézus Krisztus lehet a válasz.

Szavazás során voksot adott a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegye képviseletében Linzenbold József atya lelki és Geréné Sárga Monika világi vezető.

Örömünkre szolgált, hogy egyházmegyénk jelöltjét, Zsírosné Seres Juditot is beválasztották az országos, hét fős döntéshozó testületbe. Juditnak a Cursillo iránti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Ezúton is szívből gratulálunk Neki! Kívánunk sok erőt és kegyelmet munkájához!

Árpád-házi Szent Margit a Magyarországi Cursillisták védőszentje könyörögj érettünk!”

De Colores!

Gere Béla grémium tag – Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Cursillós csoportja

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye