150 vigasztaló üzenet készült a kórházban fekvő betegek részére

„A karácsony annyit jelent, hogy Krisztus megszületik az ember szívében.” (Johan Frinsel)

A debreceni 50+ csoport tagjai lelkesen találkoznak hétről-hétre a debreceni Szent László Plébánia nagytermében. Az elmúlt alkalommal a közös imádság után Péter testvér vezetésével az evangélium üzenetével irányították lelküket a 150 bátorító üzenet elkészítéséhez, amelyek a Kenézy Kórház Rehabilitációs osztályán fekvő betegek lelki megerősítését szolgálja majd.

A karácsonyi lapok a Megtestesülés Plébánia Kamilliánus Családcsoportja által készített csomagokba kerülnek, azokat pedig a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársai juttatják el a Rehabilitációs osztályra a Svetits Gimnázium diákjai által bemutatott karácsonyi műsor keretében.

A kamilliánus csomagok a Megtestesülés Plébánián megrendezett mézeskalács vásár bevételéből készülnek. Hála és köszönet a példaértékű összefogásért, az önkéntességért mindazoknak, akik bekapcsolódnak ebbe a szeretet-láncba!

Különösen értékes ez a kezdeményezés, hiszen a Covid-járvány óta első alkalommal mehetünk majd ebben a formában a betegekhez egy kis karácsonyt varázsolni azok szívébe, akik az ünnepet a kórházban kénytelenek tölteni.

Legközelebb december 6-án, kedden, Mikulás napján találkozunk, amelyre ki-ki szellemi ajándékkal készül a csoport számára. Mindenkit, régieket és újakat is szeretettel várunk!

Berényiné dr. Felszeghy Márta koordinátor – DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye