A Citrus Singers kórus (Glendora, Kaliforniai, USA) koncertezik a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Kóruskoncertre várják az érdeklődőket 2022. június 11-én, szombaton 19.15-kor a debreceni Szent Anna-székesegyházba. A koncerten fellép az amerikai Citrus Singers kórus (Glendora, Kaliforniai, USA), vezényel: Douglas Austin és Marius Beltran.

A belépés ingyenes.

Citrus Singers

A Citrus Singers, a kaliforniai Glendorában található, azonos nevű főiskola énekkara 1968-ban alakult, és hamar nemzetközi hírnévre tett szert. Ez a kiváló együttes számos kórusversenyt nyert meg, köztük a rangos Nemzetközi Kórusversenyt az ausztriai Spittalban. Korábbi fellépési helyszínei közé tartozik a Glinka Capella Szentpéterváron, Oroszországban, a Kiemelkedő Nemzetközi Kórusok Szimpóziuma Bécsben, a Riebeld Fesztivál Dániában, a Midnight Sun Choral Festival Tromsóban, Norvégiában és a Nemzetközi Kórusfesztivál a Kínai Népköztársaságban. Fellépett a Londoni Filharmonikus Zenekarral, megnyitotta a Rose Parade-t, és minden évben élőben lépett fel a Los Angeles-i Dorothy Chandler Pavilionból a PBS karácsony esti különkiadásában. A Citrus Singers kórus elnökök és külföldi méltóságok örömére világszerte képviselte az Egyesült Államokat, fellépett Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Jugoszláviában, Csehszlovákiában, Magyarországon, Japánban, Spanyolországban, Kínában, Dániában, Norvégiában, Németországban, Dél-Amerikában és az Egyesült Királyságban.

Douglas Austin, a híres Citrus College Singers karmestere 1985 őszén kezdett tanítani, és harmincöt éve a Citrus College Vizuális és Előadóművészeti Tanszékének diákjainak szenteli magát, lenyűgöző zenei tapasztalatát arra használva, hogy diákjai tanulmányi teljesítményét fokozza. Douglas Austin, aki a Los Angeles-i Kaliforniai Állami Egyetemen tanult zenét, komoly szakmai karriert futott be zeneszerzőként, hangszerelőként, énekesként és előadóként. Tanított ének- és kórustechnikát, musicalszínházat és szólóéneklést. Austin professzor keresett kórusszakértő és -értékelő, aki gyakran vezet énekműhelyeket és vendégelőadásokat tart rangos fesztiválkonferenciákon.

Marius Beltran, a Citrus Singers társ-karnagya több mint tízéves tanári tapasztalattal rendelkezik. Zeneszerzésből szerzett alapdiplomát és kórusvezetésből mesteri diplomát. Marius Beltran a Citrus College-ban kezdte meg hivatalos zenei tanulmányait egyetemi hallgatóként, végül 2017-ben lett a kar tagja, ahol zeneelmélet, zenetörténet és ének szakon tanít. A Citrusban végzett munkája mellett Beltran más korosztályokat is tanít, a gyermekkórusoktól a professzionális színházi produkciókig. Emellett előadóművészként, koreográfusként, magánének-tanárként, zeneszerzőként/hangszerelőként és kórusfesztiválok zsűritagjaként is dolgozik Dél-Kaliforniában.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye