„Az élet szent” – Úton van a vándorkiállítás egyházmegyénkben 

A Szent Janka-év kezdetén „Az élet szent” mottóval indult útjára Máriapócsról az a vándorkiállítás, amelynek különlegessége, hogy a nyár folyamán „A meg nem született gyermek” szobra együtt látható a meg nem született magzatok és az édesanyák védőszentjének, Szent Janka (Gianna) Beretta Mollának életét bemutató kiállítással.

Az Együtt az Életért Egyesület tulajdonában lévő vándorszobor, amely Martin Hudacek szlovák szobrászművész alkotása, valamint a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség Szent Janka Imaköre által elkészített – hét rollupot és a szent ruhaereklyés képét tartalmazó – vándorkiállítás egyházmegyénk különböző plébániáin tekinthető meg augusztus végéig.

A kiállítás bensőséges és mély üzenete sokakat megérintett már. Hétről-hétre más egyházközség fogadja nagy szeretettel, akár különböző rendezvények, mint például templombúcsú vagy bérmálás alkalmával. A hozzá kapcsolódó események szervezése által a plébános atyák lehetőséget biztosítanak híveik számára az elcsendesedésre, beszélgetésre, a magzatvesztés és meddőség, valamint a gyász sebeiből való gyógyulásra, imára.

A kiállítás minden korosztályhoz szól, a gyermekekhez és fiatalokhoz éppúgy, mint a felnőttekhez, és szóróanyagokkal, szentképekkel, kiadványokkal segíti az elmélyülést. A szervezők célja, hogy sokakhoz eljusson ennek a kiváló édesanyának, Szent Jankának az életpéldája és közkinccsé válhasson a ma is erősen tapasztalható gyógyító, szerető, közbenjáró közelsége.

Lukács Krisztina – Magyarországi Billings Központ

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye