Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspök a nyíregyházi Szent Imre Gimnáziumba látogatott

Az Ukrajnában dúló háború borzalmai minden embert megráznak, és nagy szomorúsággal látjuk, hogy a harcok nem csitulnak. Emberek milliói voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat, sok esetben az országhatárt is, és az együttérzés mellett nagy szükségük van a kézzel fogható segítségre is.

Így gondolta ezt intézményünk minden tagja is, és a szervezést felvállalta a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezete. Felhívást tettünk közzé, gyűjtöttük a felajánlásokat, felvettük a kapcsolatot Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspök úrral.

Összefogtunk a Nyíregyháza-jósavárosi Szent Imre plébániával is, ahol a hívek tartósélelmiszer-adományt gyűjtöttek.

Majnek Antal püspök úr május 28-án eljött Nyíregyházára, meglátogatta iskolánkat, hiszen a munkácsi testvériskolánk, a Szent István Líceum iskolalelkészeként korábban is többször járt intézményünkben. Nagyon meghatotta, hogy „diákok nyújtottak segítséget diákoknak”, testvér segíti testvérét, hisz a környezetükben több száz menekült gyermek van, akikről csak nagy nehézségek árán tudnak gondoskodni.

Hálásan köszöni mindenkinek az adományt, és Isten bőséges áldását kívánja az adakozókra, intézményünkre és a magyar népre!

Forrás: Csernyus Enikő

Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezet elnöke

Nyíregyházi Szent Imre Karitászcsoport vezető/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász Facebook oldala

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye