Az ukrajnai háborús menekültekért hegedült Nyíregyházán Mága Zoltán

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának második előadását is az ukrajnai háború elől menekülők oltalmáért tartotta február 28-án este Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban. A koncert több száz fős közönségének adományait és a hegedűművész felajánlását a Katolikus Karitász segélyszervezettel napokon belül eljuttatják az Ukrajnából menekülni kényszerülő embereknek.

A karitatív missziósorozat debreceni nyitóelőadása után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város katolikus templomában is több százan gyűltek össze, hogy hallgassák Mága Zoltán és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar művészeinek előadást, és a jótékonysági misszióhoz kapcsolódva segítséget adjanak a szomszédos országban dúló katonai konfliktus miatt otthonukat elhagyni kényszerülő családoknak. Az ukrán határ közelében lévő településeken sok ezer ember vár és keres menedéket, akik mindössze néhány váltás ruhával érkeztek, részükre gyógyszereket, cipőket, ruhákat, élelmiszert és a legfontosabb szükséges eszközöket szerzik be.

A karitatív missziósorozat debreceni nyitóelőadása után a nyíregyházi katolikus templomban is többszörös álló vastapssal köszönte meg a közönség Mága Zoltán hegedűművész és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar művészeinek, továbbá Fischl Mónika, Boncsér Gergely operaénekesek, valamint Szulák Andrea előadóművész fantasztikus előadását.

A teljesen megtelt nyíregyházi székesegyházban tartott koncerten – jelenlétével az összefogást erősítette dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere is.

Nyíregyháza, Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház