A házasság hete idei üzeneteivel a kisvárdai kollégisták is ismerkedtek

Idén immár 15. alkalommal rendezték meg házasság hete országos programsorozatot, amelynek idei témája a „Maradjunk együtt!” gondolat volt. Fiatalok és idősebbek, házasok és házasságra készülők, családosok és egyedülállók kapcsolódtak be a tematikus hét országos rendezvényeibe, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Február 13-20. között a kisvárdai Szent László köznevelési intézmény kollégiumi közösségének foglalkozásain is a házasság szentségére igyekeztünk iránytani a gondjainkra bízott fiatalok figyelmét.

Az elmúlt heti programok lezárásaként a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége nyíregyházi csoportjának rendezvényén vettünk részt néhány kollégista fiatallal. Kaszásné Tóth Judit igazgatónő és Dudásné Popovics Angéla óvodavezető asszony is elkísért minket a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánia dísztermébe, ahol dr. Gaál Sándor református esperes-lelkész és felesége, Eszter lelkészasszony előadásán vettünk részt.

A lelkész házaspár a családi gyökerek, fiatalkoruk, tanulmányaik, megismerkedésük, házaspári és lelkészi hivatásuk formálódása, házasságkötésük felidézése által tett tanúságot a házasság misztériumáról. Mindig arra törekednek, hogy a szülői szeretet mellett maradjon meg és folytonosan növekedjen a házaspári szeretet közöttük. Tanúságuk szerint sok időt töltenek mély beszélgetésekkel, így lehet megismerni és igazán segíteni egymást. Leginkább pedig az Isten szeretete formálja kapcsolatukat.

Izgalmas párbeszéd tanúi lehettünk, melyre a biztató „Ne félj, ne aggódj…” kezdetű taizéi énekkel hangolódtunk, majd a közös imákba is bekapcsolódtunk.

Az előadás után a társszékesegyházat is felkerestük, ahol az imádság mellett a művészettörténeti értékekkel is megismerkedtünk. Majd az estét egy cukrászdalátogatással zártuk.

Béres Tamás kollégiumvezető

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye