Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét, február 2-án a szerzetesekkel együtt ünneplik a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe egyben a megszentelt élet napja február 2-án, szerdán lesz. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök este 6 órától ünnepi szentmisét mutat be az egyházmegye területén működő és szolgáló szerzetesek jelenlétében a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

Ezen a szentmisén, melynek elején a főpásztor megáldja a gyertyákat, a jelenlévő papok és szervezetesek együtt imádkoznak újabb papi és szerzetesi hivatásokért, hálát adnak meghívásuk kegyelméért, újra felajánlva életüket Isten szolgálatára.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén az egyház arra emlékezik, hogy 40 nappal  Urunk születésének örömünnepe után Jézust Szűz Mária és Szent József bemutatta a templomban. Ő ezáltal látszólag csupán az ószövetségi törvényt teljesítette, voltaképpen azonban hívő népével találkozott. Azok a jámbor öregek, akik a Szentlélek késztetésére a templomba mentek, és ott szintén a Szentlélektől megvilágosítva felismerték az Urat, örvendező lélekkel tettek tanúságot róla.

Fotó: dnyem.hu – archív (2020.)

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye