Együtt a babákért – A Katolikus Karitász ismét több ezer családnak segít a dm Magyarország támogatásával

Tizenegyedik éve szervezi meg a dm Magyarország a Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával. Az adománnyal az eltelt években több ezer családnak vált könnyebbé a kis gyermekek nevelése.

Az adományból a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hátrányos helyzetű családjai is részesülnek.

Az idei adományok átadása január 25-én kezdődött a karancssági Lisieux-i Szent Teréz Missziós Ház udvarán. Az ünnepélyes átadón Hittner Krisztina, a dm PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője jelképesen átadta a segélyszervezet részére az adományokat.

Az átadón Écsy Gábor a Katolikus Karitász országos igazgatója úgy fogalmazott: a Bibliában azt is olvashatjuk: „amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Ennek fényében dolgozik a Karitász is, és támogatja a kis gyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családokat. A dm Magyarország az elmúlt több mint 10 év alatt mintegy 210 millió forint értékben adományozott pelenkát a Karitász segítségével hátrányos helyzetű családoknak. Nagyon nagy szám, s még azt is ki kell emelni, hogy ez legalább 5,5 millió darab pelenkát, 2860 megajándékozott családot, tehát több  mint 3000 gyermek első évének kiemelt támogatását jelenti.

Hittner Krisztina elmondta: „Ahogyan a Karitász 800 településen, mi 262 üzlettel vagyunk jelen az országban. Az Együtt a babákért program innen is indult: szerettünk volna helyileg felelősséget vállalni, példát mutatni. Drogéria vállalatként kerestük a kis gyermekes családok támogatásának lehetőségét. 2011 óta évente a sajátmárkás pelenkáinkkal most már 262 családban vállalunk szimbolikus keresztszülőséget.”

A dm Magyarország és a Karitász közös kampánya 2022-ben is a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeiket támogatja. A kampány eredményeként évről-évremintegy 20 millió forint értékben több mint 260 családot tud a két szervezet segíteni.

Forrás: karitasz.hu

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye