Az aratnivaló sok, a munkás kevés” (Lk 10,2). Kérjük hát az aratás Urát! – Palánki Ferenc megyéspüspök megkezdi látogatását a Szent László Imaszövetség közösségeinél

Palánki Ferenc megyéspüspök 2019. október 22-én alapította meg a Szent László Imaszövetséget, amely közösség tagjai minden nap imádkoznak egy tized rózsafűzért, és elsőcsütörtökönként részt vesznek szentségimádáson egyházmegyénk papjaiért, valamint új papi és szerzetesi hivatások születéséért.

A több mint két éve megalapított imaszövetségben már 1000 fő fölötti létszámmal imádkoznak naponta erre a szándékra. A hívek ilyen formában is kifejezik, hogy felelősségteljesen szívükön viselik a papi szolgálatot egyházmegyénkben.

Az aktuális rózsafüzér titokról minden hónap első napján elmélkedést publikálunk az egyházmegye honlapján, a www.dnyem.hu oldalon. Jelenleg Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya elmélkedéseit olvashatjuk.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az idei esztendőben szeretne találkozni a Szent László Imaszövetség közösségeivel, éppen ezért minden hónap első csütörtökén egy-egy esperesi kerületbe látogat el. A főpásztor kéri a kerületek papjait, hogy híveikkel együtt vegyenek részt a kerületek imaalkalmán. 

A látogatás rendje a következő:

február 2. 17:00 – Debrecen, Szent Anna-székesegyház

március 3. 17:00 – Nyírbátor, Angyalos Boldogasszony-templom

április 7. 17:30 – Hajdúszoboszló, Szent László király-templom

május 5. 17:00 – Egyek, Szent József-templom

szeptember 1. 18:00 – Mátészalka, Szent József-templom

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye