Palánki Ferenc megyéspüspök a Református Nagytemplomban hirdet igét az ökumenikus imahét záró alkalmán

Január 16-án Debrecenben is megkezdődött az Ökumenikus Imahét, a Krisztus-hívők egységéért, amelynek központi gondolata: „Láttuk csillagát napkeleten, s eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat” (Mt 2,2).

Az imahét alkalmain – január 16-tól 23-ig – a hívek minden délután 5 órától a felekezetek templomaiban imádkoznak. A hagyomány szerint az imahét az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Főszékesegyházban kezdődött, szerdán a Szent Anna-székesegyház ad otthont az összejövetelnek, ahol a református püspök hirdet igét, vasárnap az imahét zárónapján pedig a református nagytemplomban a debrecen-nyíregyházi megyéspüspök hirdet igét.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök január 19-én, szerdán a Szent Anna-székesegyházban köszönti az ökumenikus imahét résztvevőit. Igét hirdet: dr. Fekete Károly református püspök.     

Egyházmegyénk főpásztora január 23-án, vasárnap, az imahét záró alkalmán hirdet igét a Református Nagytemplomban, köszöntőt pedig dr. Fekete Károly református püspök mond.

Január 20-án, csütörtökön dr. Krakomperger Zoltán római katolikus általános helynök  hirdet igét a Kossuth utcai református templomban.  

Az Ökumenikus imahét további programja ITT olvasható. Az alkalmakat a Debrecen Televízió élőben közvetíti 17:00-17:55 óra között.

Az Ökumenikus Imahét Debrecenben összegyűlt perselyadományát a Debreceni Mentőállomás számára ajánlják fel.

***

Az ökumenikus imahét nyitó alkalmán az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Főszékesegyházban Kapin István görögkatolikus parókus a lelkésztársak mellett köszöntötte a város különböző gyülekezetiből érkező hívőket is. Az imahét központi igéjéhez kapcsolódóan –„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt” (Mt 2,2) – így fogalmazott: „Ezt a gondolatot mindannyian mind a várakozásban, mind karácsony idején minden templomban, gyülekezetben, közösségben többször átelmélkedtük. Istennek hála Debrecenben is örömmel tudtak a felekezetek a csillag kíséretében járni, mely az egész hét jelképe lesz a városban. Köszöntök minden kedves együtt imádkozót, kívánom, hogy Isten lássa, hallgassa meg, és használja a földkerekség javára a mi közös együttlétünket” – mondta köszöntőjében Kapin István. A vasárnapi eseményen igét hirdetett Püski Lajos református lelkészi főjegyző. Az imaközösséget dr. Seszták István görögkatolikus főhelynök vezette. (Forrás: gorogkatolikus.hu)

Öröm-hír sajtóiroda/ Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye