Az orsolyita nővérekhez látogattak a kisvárdai köznevelési intézmény óvodásai

Vízkereszt napján az orsolyita nővérek vendégszeretetét élvezték a kisvárdai Szent László köznevelési intézmény óvodásai.

Ezen a napon sok-sok élményben volt része az óvodásoknak. Szentmisén vettek részt, majd Bákonyi János atya megszentelte a csoportszobákat, együtt imádkozott a háromkirályokká koronázott gyermekekkel és megdicsérte a finom ünnepi ebéd asztalánál falatozókat.

Továbbá igen megtisztelő meghívást kaptak a nagycsoportos óvodások Frantiska és Ignácia nővértől az újévben. A délután folyamán ellátogathattak az orsolyita rendházba a gyerekek. Óvodásaink nagy lázban voltak, vajon milyen házban laknak a nővérek? Van-e konyhájuk, televíziójuk? Nagy izgalommal sétáltak át a nővérekhez. „Hisz ez egy emeletes ház!”– szólt az egyik gyermek.

Frantiska nővér fogadta a gyermekeket az ajtóban. Elmondta, hogy ez egy rendház. „Akkor itt mindig rend van?” – kezdődtek a találgatások. Majd a sok-sok lépcső ismét kérdésre késztette őket: „Nem fáradnak itt el a nővérek?” Aztán már csak az ámulat, a csodálkozás látszott a boldog gyermekarcokon, a sok-sok bennük kavargó kérdés a konyháról, a mosdóról, televízióról mind-mind helyre került. Boldogan fedezték fel a Szent Józsefet ábrázoló szobrot, megtekintették a picike kápolnát, nagy érdeklődéssel nézegették a festményeket a falakon. Megcsodáltak mindent, érdeklődtek, kérdeztek és kérdeztek.

Köszönjük Frantiska és Ignácia nővéreknek a meghívást, vendégszeretet, türelmet.

Mind a gyermekek, mind a felnőttek számára élmény volt a kolostorban tett látogatás. A sok-sok szépséget a szívünkben hordozzuk.

Dudásné Popovics Angéla óvodavezető

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye