„Fogadj örökbe egy kis angyalt!” – Személyesen nyújtanak segítséget a karitászcsoportjaink

„Fogadj örökbe egy kisangyalt” elnevezésű kezdeményezést indított el a berettyóújfalui Szent Angéla Karitászcsoport a Tárjátok ki a szíveteket segélyakció keretében.

A karitász csoporttagok kiválasztottak hat nehéz sorsú kisgyereket (van köztük olyan gyermek, akinek tavasszal elhunyt az édesanyja és a nagymama neveli, vagy akiket édesanyjuk egyedül nevel kevés jövedelemből). Egy-egy papírangyalra ráírták – név nélkül – a gyermekekre jellemző információkat (életkorukat, kívánságukat), és kitették a plakátra. Ha valakinek megtetszett valamelyik angyalka, levette és helyébe egy piros szívet ragasztott a saját nevével, hogy ők is nyomon tudják követni a beérkezett ajándékokat, amelyeket aztán személyesen adnak át a gyerekeknek.

A mátészalkai Szent József Karitászcsoport minden évben megszervezi a „Gyermekek Karácsonyát”. Ők a fenyőfára számokat akasztanak fel. Minden szám egy-egy gyermek nevét rejti. Aki támogatni szeretne, az leakaszt egy számot, amelyen csak a gyermek kívánságát olvashatja, vagy azt, hogy mire van szüksége, miben szenved hiányt stb. Az ajándékok átadása ünnepi keretek között zajlik, ahol a támogató megismeri a gyermeket, akit megajándékozott.

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász

4405 Nyíregyháza, Tábor u. 1/E

Mobil: 06 30 116 5737

E-mail: karitasz@dnyem.hu

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye