Az adománygyűjtés mellett a lelki éhségre is figyelnek a karitász munkatársai

A KELET-ALFI-KER Kft 611.575 Ft értékű adományt (élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereket) adott át a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitász szervezetének december 15-én. Az adományokat az egyházmegyei karitász csoportok fogják eljuttatni a rászorulóknak.

A KELET-ALFI-KER Kft. már évek óta segítséget nyújt a nyíregyházi üzletein keresztül a nehéz körülmények között élő embereknek. Az egyházmegyei karitász csoportjainak lelkes önkéntesei az adventi időszakban három napon keresztül jelen vannak az üzletekben és minden vásárlót megszólítanak.

A beszámolókból megtudhatjuk, hogy nehéz megszólítani az embereket adománygyűjtés céljából is, de a szeretetből fakadó mosoly sokat segít. Megnyitja azoknak a szívét is, akik határozottan elzárkóznak, és végül ők is tesznek adományt a kosárba. Vannak, akik céltudatosan azért mennek be az üzletbe, hogy akár 1kg liszttel vagy tésztával hozzájárulhassanak a rászorulók megsegítéséhez. Olyan felajánlóval is találkoznak, aki megkérdezi, hogy mire van leginkább szükség, és nagyobb mennyiségben adakozik a kérdéses termékből.

A legszomorúbb tapasztalat viszont az, hogy sokan nem vásárolni mennek, hanem maguk is rászorulóként kezdeményeznek beszélgetést a mosolygó karitász munkatársaival, mert az őszinte, tiszta embertársi szeretetben szenvednek hiányt.

A mosoly, kedvesség igazán nem kerül semmibe, mégis most a világban talán ennek hiányától szenvednek leginkább az emberek.

Adakozzunk tehát ne csak élelmiszert, hanem kedvességet, megértést, figyelmességet, jó szándékot, erkölcsi támogatást, örömteli pillanatokat, hogy szűnjön a lelki éhezés is.  

Forrás: Rosszel Gertrúd/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye