A MENÖK egyházmegyei ifjúsági tábor utolsó napját töltötte Szilvásváradon – Képriport

Merjünk Növekedni Krisztussal! – a MENÖK! egyházmegyei ifjúsági tábor szilvásváradi helyszínének utolsó napján, csütörtökön a reggeli napindító szentmisét ezúttal Németh István káplán atya, a tábor vezetője mutatta be. A lelki ráhangolódás után Szabó József atya az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa, kinevezett miskolc-diósgyőri plébános előadásán vettek részt a fiatalok.

A délután ismét kihívásokkal folytatódott, a kalandparkban adrenalin szintet is emelő bátorság és ügyességpróbának vetették alá a diákokat, de a lézerharc és számháború izgalmait is átélhették. Ezután egy laza, zenés, táncos esttel zárták a találkozó Szilvásváradon töltött napjait.

A tábor lakói pénteken reggel Levelekre indultak, ahol a hagyomány szerint Lengyel József plébános fogadja őket. A délutáni program strandolással telik, majd este József atya által vezetett szentségimádás készíti fel őket a szombati gyalogos zarándoklatra és az egyházmegyei búcsúra.

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik a szentmise, amelyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutat be. A püspök atya fogja vezetni a mintegy 15 km-es gyalogos zarándoklatot Máriapócsra, amely útra a szülők és más zarándokolni vágyók is csatlakozhatnak. Az ófehértói pihenő után a zarándokok délután érkeznek meg a kegyhelyre és a táborozásuk utolsó éjszakáját is itt, a zarándokházban töltik.  

Másnap, 31-én, vasárnap részt vesznek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúján Máriapócson. A búcsúi szentmise 11 órakor kezdődik a templom előtti tábori oltárnál az egyházmegye papsága és több ezer hívő jelenlétében. A szentmise főcelebránsa és szónoka dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye