A debreceni Szent Anna-székesegyházban is fogadják a „Meg nem született gyermek” vándorszobrot a templombúcsúra készülve

A Szent Anna-székesegyház búcsúját ünneplik július 26-án, kedden, a 18 órai szentmisében, amelyen szentbeszédet fog mondani Fejes Anzelm váradhegyfoki premontrei apát.

Az egyházközség imádságos lelkülettel készül búcsúra. Az ünnepet megelőzően július 17-től kilenc napon át, a hívek minden nap imádkozzák a Szent Anna-kilencedet.

Tóth László Gábor újmisés atya 22-én, pénteken, dr. Krakomperger Zoltán plébános 23-án, szombaton, a 18 órai szentmisébenelhangzóelmélkedéssorozatban vezetik a híveket az ünnep üzenetére.

Fotó: archív – 2022. május 1., Pócspetri, Szent Janka-év megnyitója

Július 24-én, vasárnap, a Nagyszülők és Idősek Világnapján a székesegyházban fogadják a „Meg nem született gyermek” vándorszobrát (Martin Hudáćek, szlovák szobrászművész alkotását), valamint a Szent Janka (Gianna) Beretta Molla életszentségét bemutató vándorkiállítást a Szent Janka-év jegyében. Ezen a napon minden szentmise után megáldják a nagyszülőket.

Július 25-én, hétfőn, a 18 órai szentmisében kiszolgáltatják a betegek szentségét. A szentség gyümölcsöző felvételének feltétele a szentgyónás és szentáldozás, amely láthatóan kifejezi teljes közösségünket Jézus Krisztussal.

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye