Fókuszban a pszichiátriai betegséggel és a szenvedélybetegséggel élők – Konferenciát tartott a Forrás Lelki Segítő Központ Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye által fenntartott Forrás Lelki Segítő Központ 2024. október 10-én „Kihívások-Lehetőségek-Együttműködések a pszichiátriai – és szenvedélybetegek családjainak ellátásában” címmel tartott konferenciát Debrecenben, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kateketikai Központjában.

A konferencia fókuszában a pszichiátriai betegséggel és szenvedélybetegséggel élők érdekében megvalósuló szakmaközi együttműködések segítése, újradefiniálása, az aktuális feladatok, szakmai dilemmák megbeszélése állt.

A délelőtt folyamán dr. Andráczy-Tóth Veronika, a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának főosztályvezetője előadásában átfogó tájékoztatást nyújtott a szociális szolgáltatások aktualitásairól, különös tekintettel a pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátások helyzetére, a szakemberlétszám kérdésére, az ágazati képzési lehetőségekre.

Főosztályvezető asszony előadását követően Dudits Dénes addiktológiai szakértő Családi összefogással a függőségek ellen címmel tartott gondolatébresztő előadást.

A délután folyamán műhelybeszélgetésekre került sor a pszichiátriai betegek, illetve szenvedélybetegek és családjaik támogatása témában, a különböző szakmaterületeken tapasztalatokkal rendelkező szakemberek részvételével. A felkért hozzászólók néhány gondolatébresztő, a saját terület aktuális tapasztalatait és dilemmáit összefoglaló hozzászólását követően megvitatásra kerültek a szakmaközi együttműködés elősegítését célzó javaslatok.

Nemesné Bacsadi Katalin
intézményvezető-helyettes

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye