Ötmillió forint gyorssegéllyel és adománygyűjtéssel segíti a Katolikus Karitász a libanoni háborús menekülteket

A Katolikus Karitász saját forrásból ötmillió forintos gyorssegéllyel segíti a libanoni lakosságot a helyi Karitászon keresztül, amelyhez összefogás keretében bárki csatlakozhat pénzadományokkal.

A Libanoni Karitásszal jó kapcsolatokat ápoló Katolikus Karitász szolidaritást vállal a Közel-Keleten zajló konfliktus révén belső háborús menekültté váló libanoni lakossággal. Számuk több mint 22.000-re tehető, és a sorozatos bombázások miatt folyamatosan nő.

A Libanoni Karitász közvetítésével a humanitárius szervezet a nagy számban érkező kitelepített emberek ideiglenes lakhatásának és élelmezésének biztosításához járul hozzá. A menekülők oktatási intézményekben, templomokban, kolostorokban és családoknál kerültek elhelyezésre, de sokan a város utcáin kénytelenek aludni, és még többen vannak azok, akik északra vagy Szíriába távoztak.

A Katolikus Karitász kéri a Karitászhoz kapcsolódó hálózat és a segíteni szándékozó támogatók felajánlásait, hogy összefogás keretében minél hatékonyabban és gyorsabban tudjanak helyben segítséget nyújtani a károsultaknak.

Kérjük, adományaikkal támogassák a károsultak megsegítését! További információ kérhető Szabados Edina, kommunikációs referenstől a sajto@caritas.org.hu címen, vagy a +36306881989-es telefonszámon.

Forrás: Szabados Edina/Katolikus Karitász – Caritas Hungarica
Fotó: Caritas Libanon

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye