Folytatódik az egész napos szentségimádás a Szent Anna-székesegyházban

Az elmúlt hónapokban felújítás miatt szünetelt az egész napos szentségimádás a debreceni Szent Anna-székesegyház keresztelőkápolnájában, amely szeptember közepétől immár felújítva várja az imádkozókat.

Több mint egy éve, 2023 hamvazószerdáján kezdődött el az egész napos szentségimádás a székesegyház keresztelőkápolnájában, a különleges lehetőségre hétfőtől szombatig, a reggeli szentmisék végétől az esti szentmisék kezdetéig – továbbra is szeretettel várják a közösségeket, imacsoportokat, családokat, egyéneket.

„Jézus az égre emelte tekintetét, és így imádkozott…” (Jn 17,1). Úgy kell kezdeni mindent, hogy felnézünk az égre, a mennyek országára. Mindenki azt szeretné, ha az élete virágba borulna és gyümölcsöt hozna. Szép példa erre a napraforgó, amely mindig a Nap felé fordul, és bő termést hoz. Ugyanúgy nézi a napraforgó a Napot, mint ahogyan mi nézzük az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust.

Van megoldás! Üljünk le Jézus elé, és megoldódnak a problémáink, hálával lesz teli a szívünk. Egyszer egy héten töltsünk el egy órát Jézussal az Oltáriszentség előtt, és gyógyulások, megoldások, csodák történnek az életünkben.

A kenyérszaporításkor (ld. Lk 9,10-17) mielőtt a tanítványok kiosztották a kenyeret és a halat, Jézus azt kérte tőlük, hogy ültessék le az embereket. Ez egy nagyon fontos mozzanatra utal: Mielőtt kérünk, jóllaknánk, Jézus nekünk is azt mondja, hogy üljünk le elé.

Jézushoz óriási tömeg érkezett. Azért jöttek, mert tudták, hogy meggyógyítja őket. Jézus vágyott arra, hogy táplálja az embereket, mert ő az élő kenyér. „Én vagyok az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem.” (Jn 6,51)

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye