„Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) – 72 óra kompromisszum nélkül Kisvárdán

Mintegy 130 önkéntes diák mondta a 16. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül felhívásra, hogy „Itt vagyok, engem küldj”. Az önkéntes akcióhoz idén is örömmel csatlakoztak a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda diákjai.

A 72 óra egy exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.  Minden év október második hétvégéjén jókedvű, segítőkész fiatalok csoportjai árasszák el az országot és arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek. Az „önkéntes akció” országos megnyitóját október 12-én, csütörtökön délután tartották Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Intézményben, amelyen mi is részt vettünk Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony vezetésével. Az eseményen jelen voltak a történelmi keresztény egyházak képviselői, többek között Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke is. Találkozhattunk Copf Ágnessel, a 72 óra kompromisszum nélkül országos és Treszkai Róberttel, a 72 óra kompromisszum nélkül  megyei koordinátorával is.

Az idei akció „Itt vagyok, engem küldj” mottója arra hívja fel a figyelmet, az Isten megszólít minket, a segítségünket kéri. Arra kér bennünket, hogy a segítségnyújtásunkkal mutassunk példát. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak, hogy járjunk nyitott szemmel és lássuk meg, hogy mi, hol segíthetünk.

Merjünk segíteni! Itt az alkalom, hogy tanúságot tegyünk szüleink, tanáraink gondos nevelése mellett, akik arra biztatnak, hogy merj igent mondani, mert „Több vagy, ha adsz”.

Mintegy 130 önkéntes diákunk mondta a felhívásra, hogy „Itt vagyok, engem küldj.”
Köszönjük Nektek!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár, koordinátor

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye